Een prachtige verjaardag voor mevrouw Tanis met veel gezelligheid en lekker eten.  Foto:  Sam Fish
Een prachtige verjaardag voor mevrouw Tanis met veel gezelligheid en lekker eten. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Cornelia 'Kee' Tanis viert 100ste verjaardag

Algemeen 367 keer gelezen

Een prachtige dag voor Cornelia Tanis. Al staat zij in Ouddorp beter bekend als Kee van de Klarebeek, vernoemd naar de boerderij waar ze zo'n 70 jaar met haar man heeft gewoond.

Door Sam Fish

Kee is een echte Ouddorpse, nooit heeft ze ergens anders gewoond. "Ik zou niet weten waarom, mooier dan Ouddorp wordt het niet," zegt ze stellig. "Dat merk je aan al die toeristen die hier de hele zomer zitten. Ik zou nergens anders willen wonen dan hier."
Sinds een operatie aan haar rug is ze niet meer zo mobiel als ze zou willen zijn. "Sinds drie en een half jaar woon in nu in de Vliedberg," vertelt ze. "Dat bevalt me heel goed. Het is erg gezellig met de breiclub en ik eet elke dag met dezelfde mensen." Daarnaast bezoekt ze ook nog elke vrijdag de weekafsluiting. Daarbij wordt er gepreekt over een bijbeltekst en krijgen de bewoners koffie met wat lekkers.

Bezig
Haar hele leven werkte ze in de huishouding. "Alleen maar in ons eigen huis, hoor," verduidelijkt ze. "Ik had mijn handen vol aan ons eigen huishouden, de vijf kinderen en het onkruid in de tuin. In die tijd moest alles nog met het veger en blik en het wasbord."

Door haar afnemende zicht, gehoor en mobiliteit kan ze niet veel meer doen. "Ik brei nog graag, maar alleen lapjes. Sokken lukken niet meer. En ik zing nog graag als ik alleen ben en ik luister altijd naar de kerktelefoon en de raadsvergaderingen! Ik blijf graag op de hoogte van wat er speelt in de gemeente," aldus de jarige Jet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant