Willeke Alberti kwam voor de gelegenheid optreden en zong het haar mooiste liedjes, live met een vierkoppige band.
Willeke Alberti kwam voor de gelegenheid optreden en zong het haar mooiste liedjes, live met een vierkoppige band.

Willeke Alberti verrast bewoners Ebbe en Vloed

Algemeen 550 keer gelezen

Oude-Tonge - Dit jaar bestaat 't Getij om Oude-Tonge 5 jaar.  In 't Getij is woon-zorglocatie Ebbe en Vloed te vinden. CuraMare vond het daarom tijd voor een feestje. Nationale vereniging de Zonnebloem bestaat dit jaar 70 jaar.  Reden om dit samen te vieren.

Een feestje is er in alle soorten en maten, maar de organisatie wilde er niet een standaard middag van maken. Daarom hadden ze wel een heel speciale gast uitgenodigd. Om het dubbele jubileum te vieren kwam niemand minder dan Willeke Alberti langs in het verzorgingshuis!

De zangeres was in het eerste weekend van november op bezoek bij de bewoners van Ebbe & Vloed. Met een vierkoppige band en haar mooiste liedjes maakte ze er een echt feestje van. En wat deed ze dat ontzettend leuk.

Haar repertoire was gericht op het ophalen van positieve herinneringen via muziek. Ze nam de mensen mee op reis naar vroeger. 

Haar hits als "Spiegelbeeld", "Morgen ben ik de bruid", "Carolientje" en "Samen zijn" kwamen allemaal voorbij. Hilariteit alom bij het nummer "ome Jan", want het was de eerste keer dat Willeke optrad voor een zaal waar geen Jan aanwezig was.

Toen het nummer "Reisje langs de Rijn" voorbijkwam, werd spontaan de polonaise ingezet! Willeke zocht steeds het contact met haar publiek en dat maakte het extra mooi.

Sponsoren

Het was een onvergetelijke middag voor alle aanwezigen. En dat was dan ook niet mogelijk geweest zonder de hulp van de sponsoren. Stichting Brentano brengt muziek, Willeke Alberti Foundation, Welzijnsfonds Oostflakkee, de Vrienden van Ebbe en Vloed, Albert Heijn Oude-Tonge, Lambert Kozijnen, Abresch Constructie en Machinebouw, Bakkerij Koese en Slagerij Bouter.

"Geweldig dat de lokale bedrijven en organisaties hieraan bij wilden dragen," zegt de organisatie. "Niet alleen de sponsoren hebben deze middag mogelijk gemaakt. Onmisbaar waren ook de vrijwilligers, de Zonnebloem Goeree-Overflakkee, het hospitality team en het welzijnsteam van Ebbe en Vloed en alle medewerkers van CuraMare die spontaan een handje meehielpen."

Een gezellige middag waar nog lang over nagepraat zal worden!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant