Piet en Nel van Vliet zijn na 60 jaar huwelijk nog altijd gelukkig samen.  Foto: Sam Fish
Piet en Nel van Vliet zijn na 60 jaar huwelijk nog altijd gelukkig samen. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

60-jarig huwelijk voor Piet en Nel van Vliet

Algemeen 451 keer gelezen

Piet en Nel van Vliet (beiden 78) vierden woensdag 6 november met burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman hun diamanten huwelijk. Zestig jaar lief en leed, dat is nogal wat.

Door Sam Fish

Het was een ontmoeting waarbij de vonk pas iets later oversloeg. Piet was namelijk bevriend met de broer van Nel en kwam dus geregeld over de vloer. "Ik was daarom helemaal niet bezig met hem," geeft Nel toe. "Op een gegeven moment zei hij iets grappigs en daar moest ik hard om lachen. Mijn vader nam me apart en zei dat ik maar niets in mijn hoofd moest halen. Pas toen ging ik op die manier naar Piet kijken." De twee waren samen bezig met de afwas toen de vonk echt oversloeg. "Ik was een kopje aan het afdrogen en toen besloot ik haar te kussen," zegt Piet.

Familie
Het stel heeft samen 5 zonen en een dochter op de wereld gezet. "Onze dochter is heel kort na de geboorte helaas overleden," vertelt Piet. Hij heeft het er nog steeds moeilijk mee. "Ze had een hersenbloeding. Ze was zo mooi." Een verlies als dat is heftig. En nog heftiger als ook één van hun twaalf kleinkinderen vier jaar geleden plots verdrinkt. "We weten nog steeds niet wat daar precies gebeurd is," zegt Nel. "Het was zo'n lieve jongen. Dit soort dingen horen gewoon niet te gebeuren."
Inmiddels hebben ze ook zeven achterkleinkinderen.

"Blijf praten over dingen. Je moet je open stellen voor de ander en vechten voor je huwelijk. Dat is de belangrijkste tip die ik iedereen mee wil geven," aldus Nel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant