De uitblinker van het duel tussen Krabbendijke en DJS, Steven Oosthoek, maakt hier de 1-4 (Foto: Peter Prins).

De Jonge Spartaan op schot in Krabbendijke

Algemeen 201 keer gelezen

Middelharnis - De achtste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 bracht de Jonge Spartaan naar Zuid-Beveland. Het in vorm verkerende VV Krabbendijke was deze dag de tegenstander.

Dat voetbal onvoorspelbaar is, en daarom zo velen boeit, was deze zaterdag aan de Nieulandestraat in Krabbendijke te beleven. De Jonge Spartaan begon compact aan de wedstrijd en gaf vrij weinig weg. Toch was het Danny Weber die binnen het kwartier de thuisclub op voorsprong bracht door onoplettendheid van de Spartaanse defensie. De gasten rechtten echter de rug en vele aanvallen volgden. Na een mooie voorzet mikte Martijn Groenendijk de bal over het lege doel.

Na 33 minuten werd Jan Willem van Lente net buiten het strafschopgebied neergelegd. Het was Marc Peeman die de door scheidsrechter Van der Wiel toegekende vrije trap in het Zeeuwse doel schoot en zo voor de gelijkmaker tekende. Dit was een fraai begin van een Spartaans kwartiertje. Het was de deze dag ongrijpbare Steven Oosthoek die in een tijdsbestek van 6 minuten tekende voor een hattrick en zo de ongekende 1-4 ruststand op het scorebord bracht.

In de 2e helft probeerde Krabbendijke het wel, maar de tegenstander was deze middag simpelweg een maatje te groot. Keeper Johan Kroon redde enkele keren bekwaam en de Spartaanse defensie met onder anderen de prima spelende Juul Peeman gaf geen krimp. In de 55e minuut gaf Jordy Frank een mooie voorzet. Goudhaantje Steven Oosthoek scoorde zijn vierde treffer van de middag en bracht de stand op 1-5. Kort hierna vergat hij de 1-6 te scoren. In de slotfase werd het toch nog 1-6. De invallers Koen Vervloed (assist) en Jeroen Jongejan zorgden voor een fraai slotakkoord.