Jubilaris Tim Mackloet ontving een fotocollage. links van hem zijn vriendin Rianne van Meurs.

DBGC en Yerseke gelijk in een matige wedstrijd

Algemeen 512 keer gelezen

Oude Tonge - Afgelopen zaterdag mocht DBGC , thuis op de Koepel, aantreden tegen Yerseke. DBGC wilde de goede reeks van de afgelopen wedstrijden voorzetten maar dan moest er wel gewonnen worden.

Door Piet Bakelaar

Voorafgaand aan de wedstrijd werd aanvoerder Tim Mackloet in het zonnetje gezet. Ondanks zijn jeugdige leeftijd speelde Tim al 250 wedstrijden voor DBGC 1. Voorzitter René van den Berg zette de speler in het zonnetje. ' Gezien je jonge leeftijd kan het niet anders dan dat je ook de 500 wedstrijden gaat halen in het eerste elftal ' . namens DBGC kreeg Tim bloemen en een cadeaubon. Tien minuten later dan gepland blies scheidsrechter Gerrit den Pater voor aanvang van de wedstrijd. Yerseke liet er geen gras over groeien wat de intenties waren van deze middag en zette DBGC gelijk onder druk. Toch was het DBGC wat de eerste kans kreeg. Een diepe bal van Bas Mackloet werd door Jeroen Sep goed ingeschat maar oog in oog met keeper Colin Hout kreeg de spits de bal op de knie en kon de goalie de bal simpel pakken. Het spel was rommelig van beide kanten. Remco van Tiggele werd diep gestuurd maar Wilco Pulleman was de spits te slim af. Jeroen Sep schoot vanuit de 2e lijn naast en een schot van Arjan de Koeier ging voorlangs het doel van Roy Nieuwland. Wanneer DBGC het achterin voetballend probeert op te lossen gaat het bijna mis. Bij en dubbele combinatie tussen Wilco Pulleman en Roy Nieuwland komt de bal voor de voeten van Remco van Tiggele die verrast door zoveel vrijheid de bal over het lege doel schiet. Zonder noemenswaardige kansen bereiken beide ploegen de rust.

In de 2e helft verdween een vrij trap van Remco Tiggele in de muur en werd een geplaatst schot van Guus de Leeuw gepakt door Roy Nieuwland. Na 55 minuten werd de bal tot twee maal toe van de lijn afgehaald wanneer Yerseke de druk opvoert. Een voorzet van Guus de Leeuw werd door Remco van Tiggele over geschoten en een kopbal van Arjan de Koeier werd gepakt door Roy Nieuwland. Na ruim een uur komt Yerseke op voorsprong. Guus de Leeuw plaatste de bal breed aan de rechterkant op Arjan de Koeier die de bal hard in de verre hoek schiet (0-1). Jeroen Sep schoot vervolgens aan de andere kant in het zijnet.

Trainer Wim Nieuwland posteerde Wilco Pulleman in de spits en DBGC ging beter voetballen. Bij een goede combinatie was het Tim Mackloet die via de keeper naast schoot. In de 80e minuut was het raak. Een corner van Jeroen Sep werd door Bas Mackloet goed binnengekopt en bracht DBGC op gelijke hoogte (1-1). Nog geen minuut later moest Martijn Bakker de bal van de lijn halen bij een inzet van Guus de Leeuw. Een doorgekopte bal van Wilco Pulleman werd door Jeroen Sep voorlangs geschoten. Na 93 minuten moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Trainer Wim Nieuwland kon hiermee leven. 'Natuurlijk wilden we winnen maar beide ploegen hadden moeite met het veld. We kwamen een paar keer goed weg maar kregen ook nog kansen om te winnen.'

Jari Christiaanse (13) met links Yannick Lugthart en rechts Tim Mackloet.