Het ging er soms pittig aan toe tijdens het duel tussen DVV '09 en OHVV. DVV'09 was echter de bovenliggende partij (Foto: Marjo Smit).

DVV'09 wint verrassend van koploper OHVV

Algemeen 285 keer gelezen

Dirksland - Afgelopen zaterdag stond, voor DVV '09 het uitduel met koploper OHVV op het programma.

Dat de Dirkslanders niet voor het goede voetbal naar Oudenhoorn waren gekomen was duidelijk. Na een kwartier spelen is het DVV wat voor het eerst deze middag de leiding neemt. Van Bergen wordt op de rechterflank vrij gespeeld door Krijger en geeft Meuldijk een opgelegde kans. De spits blijft uiterst koel en rond zeer bekeken af (0-1) Lang kan er niet geprofiteerd worden van deze voorsprong. Na een mooie steekbal wordt een aanval keurig afgerond (1-1). Dat de thuisploeg behalve het doelpunt geen kans weet te creëren is een mooi voorbeeld van onverzettelijkheid. Dit levert voor de rust zelfs nog de 1-2 op. Na een aanval is het Karsbergen die goed doorgaat in het zestienmetergebied en onreglementair tegen de vlakte wordt gewerkt. Meuldijk schaart zich achter deze bal en schiet vanaf de stip DVV '09 op voorsprong (1-2).

De voorsprong wordt dan ook na de rust met man en macht verdedigd. Dit leidt tot vele gele kaarten in de tweede helft en ook tot veel frustratie aan de kant van OHVV. In de 65e minuut kan een aanvaller met rood inrukken nadat hij Brooshooft van achter natrapt. De Waal is met een fraai schot nog dichtbij de beslissing, maar ziet hij zijn poging via de buitenkant van de paal naast gaan. In de 80e minuut moet met 9 man verder. Hierna verzuimd DVV '09 om de trekker definitief over te halen.