Valence Bickel (midden) werd naar de prolongatie van haar EK-titel in het zonnetje gezet door de clubleden van Kiyozumi. (Foto A. van Wezel)
Valence Bickel (midden) werd naar de prolongatie van haar EK-titel in het zonnetje gezet door de clubleden van Kiyozumi. (Foto A. van Wezel)

Valence Bickel wint EK Kyokushin tot 60 kg

Algemeen 337 keer gelezen

Middelharnis / De Heen – Vorige week maandag was het een groot feest bij karate school Kiyozumi. Valence Bickel werd door de club in het zonnetje gezet, zij wist voor de derde maal Europees Kampioen te worden in het Kyokushin Karate tot 60 kg.

Het Europees Kampioenschap vond plaats in het Portugese Porto. De voorbereiding naar het toernooi verliep niet zoals de voorgaande kampioenschappen. Valence hield een borstblessure over na de deelname aan het Spaans Kampioenschap in April jl. 'Het zorgde ervoor dat ik mijn manier van trainen moest aanpassen en ik heb dan ook veel aan krachttraining gedaan maar daarnaast ook meer rustmomenten heb ingebouwd', vertelt de 21-jarige inwoonster van De Heen.

Ze moest in Porto de strijd aangaan met bruine en zwarte banders. 'Maar eigenlijk maakt dat weinig verschil of dat je tegen een bruine- of zwarte bander vecht, het gaat om het gevecht.'

Twee van de drie tegenstanders kende ze van eerdere toernooien, alleen de tegenstander in de finale kende ze niet. 'Ik had haar wel in de voorrondes zien spelen, maar je moet altijd maar afwachten hoe dat daadwerkelijk in de wedstrijd is.' Ze prolongeerde na 3 minuten strijd haar Europese titel en zal in december haar wereldtitel verdedigen op het Wereldkampioenschap in Kazachstan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant