Rowan Breen passeert SNS- doelman Van Asperen, de bal zou uiteindelijk over de achterlijn gaan.

WFB en SNS weten zichzelf niet te belonen met 3 punten

Algemeen 301 keer gelezen

Ouddorp – Op sportpark De Kruse speelden WFB en SNS afgelopen zaterdag tegen elkaar. In puntenaantal scheelde tussen de nummer 5 en de nummer 9 maar 2 punten. Ook op het veld bleek dat de ploegen gelijkwaardig aan elkaar waren.

Door Fred Götzenberger

Vorig seizoen eindigde het treffen tussen de twee ploegen nog in een 3-0 winst voor de Ouddorpers, maar SNS is in de breedte gegroeid en dat merkte je vooral in de tweede helft waarin de inbreng van Robbin Arensman niet onbelangrijk was. De eerste helft was duidelijk voor de thuisploeg. SNS kreeg in de beginfase de mogelijkheid voor de openingstreffer maar Van Dam plukte de bal van Bakelaar uit de lucht. Hierna nam WFB het initiatief vooral via de gretige Rowan Breen en de in de basis startende Mathijs Blonk. Tel daar de hard werkende Geert Tanis bij op en dan heb je een drietal wat voor veel onrust in de defensie van de Stadtenaren zorgde. Zo waren er schoten van Breen die over en naast gingen. Aan de andere kant bracht Nagtegaal redding door een inzet van Bout van de lijn te koppen. Toch bleef WFB de bovenliggende partij. Een in glijdende bal van Van Estrik werd ternauwernood door Van Asperen met de hand gestopt. Bij een uitval van SNS zag Van Dam het schot van Wouter Bakelaar maar net voorlangs gaan. Toch was het de ploeg van Arie Horstink die de score opende. Blonk trok van links naar binnen zorgde dat de bal voor zijn sterke rechtervoet kwam en knalde het leer in de kruising (1-0). En WFB wilde het in de eerste helft al afmaken, maar ondanks mogelijkheden voor Van Lenten en Bakker bleef het steken op één treffer.

In de tweede helft viel Robbin Arensman in voor Nick Braber en dat gaf de ploeg van Brouwer een boost. 'Daarnaast waren er wel wat woorden gevallen', zo erkende de trainer na afloop. De eerste mogelijkheid was voor Max Bout, maar die zag de voorzet van Van Gurp van zijn schoen springen. Zes minuten later was daar toch de gelijkmaker. Een vrije trap van WFB wordt onderschept en via een aantal schijven komt de bal bij Willem Braber die ziet dat zijn voorzet door Arensman binnen wordt getikt. Hierna komt SNS beter in de wedstrijd maar is het toch WFB die weer op voorsprong komt. Rowan Breen trekt vanaf rechts naar binnen, waarna Van Asperen denkt dat de bal voor wordt gegeven maar in plaats daarvan schiet de aanvaller de bal in de korte hoek (2-1). Toen Blonk in de 64e minuut met een blessure uitviel was de angel uit de WFB aanval. Daarnaast ontbrak ook Simon Bremer en mistte WFB dus een belangrijk aanspeelpunt. Het zorgde dat de wedstrijd kantelde, de bezoekers werden sterker en in de 70e minuut resulteerde dat ook in de gelijkmaker toen de voorzet van Van der Graaff via de het lichaam van Gijsbert van Estrik achter Van Dam verdween (2-2). In deze fase van de wedstrijd was het wederom Van der Graaff die zijn schot via de hand van Van Dam op de kruising zag belanden. Kort hierop kwam de vrije trap van Van den Boogert voor de voeten van Van der Graaff maar binnen het 5 meter gebied liftte hij de bal over het doel. WFB had nog een slotoffensief in petto maar wist ook niet meer te scoren.

Arie Horstink vond eigenlijk dat zijn ploeg het meeste recht hadden op de punten. 'We wisten ons zelf niet te belonen. Toch waren wij over het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg. Hij blijft dan vervelend dat we defensief het laten liggen'.

Taco Brouwer (SNS) was happy met een punt. 'Maar het was wel duidelijk dat we eigenlijk recht hadden op meer. Twee opgelegde kansen in de slotfase van het duel hadden we moeten maken. Maar toch ben ik tevreden met dit punt.'