De mensenrechtendag geopend door ontvouwen Unesco-vlag door burgemeester Grootenboer en RGO-rector Arie Cové. 
De mensenrechtendag geopend door ontvouwen Unesco-vlag door burgemeester Grootenboer en RGO-rector Arie Cové. 

Project Mensenrechten op de RGO in Middelharnis

Algemeen 254 keer gelezen

Vorige week hebben de klassen v3, m3 en de isk-klassen van de RGO (locatie Koningin Julianaweg) deelgenomen aan het Project Mensenrechten. Donderdag brachten de v3- en m3-leerlingen een bezoek aan het Humanity House (een huis waar je min of meer in de huid kruipt van een vluchteling) en de Gevangenpoort in Den Haag. Twee indrukwekkende en leerzame excursies over de waarden vrede, veiligheid en bescherming in onze samenleving.

Voor de leerlingen van de Internationale Schakelklas was er een interessant programma 'dichtbij huis'. Zij waren een ochtend te gast in de raadzaal van de gemeente Goeree-Overflakkee, waar ze veel leerden over wat een gemeente voor de burgers doet. Van diverse afdelingen binnen de gemeente vertelden ambtenaren over hun dienstverlening aan de burger. Ook kregen de leerlingen te zien hoe een huwelijksceremonie er in Nederland uitziet!

's Middags kwam de politie op bezoek en werd er veel verteld over veiligheid, rechten, plichten en bescherming van de burger. Vrijdag hebben leerlingen met elkaar samengewerkt aan het schrijven van vlogs over mensenrechten en werden er prachtige vlaggen ontworpen. Deze 2e dag voor de mensenrechten werd geopend door het ontvouwen van de Unesco-vlag in de aula door burgemeester Grootenboer en RGO-rector Arie Cové.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant