Doelman Robert Vinke heeft het nakijken op de inzet van Wesley Meuldijk (Foto Marjo Smit).

Wind legt DVV '09 geen windeieren tegen Flakkee

Algemeen 480 keer gelezen

Dirksland – Een wedstrijd uit de top 5, tussen DVV '09 en Flakkee, zou voor spektakel moeten zorgen, want beide ploegen willen hogerop. De wind was echter de grote spelbreker, invaller keeper Thimo van Dongen (Flakkee) kon dit beamen.

Door Fred Götzenberger

De ploegen zitten in de 4e klasse I dicht bij elkaar. De onderlinge verschillen zijn dusdanig klein dat een winst- of verliespartij er voor zorgt dat je of bovenaan staat of vervalt in de onderste regionen van de middenmoot. DVV '09 is de competitie tegenvallend begonnen. De ploeg van John Kleijn won 2 duels, speelden er 3 gelijk en verloor er 1 en had 1 duel meer gespeeld dan Flakkee. De ploeg van Ron van Neck stond voor het duel op een verdienstelijke tweede plaats. Alleen OHVV wist Flakkee 3 punten te ontfutselen. De definitieve opstelling van de Dirkslanders kwam vlak na de warming-up. Dit vanwege blessures van Wesley Meuldijk en Delano van der Velde. Uiteindelijk zouden beiden aan het duel beginnen en opvallend was dat zij ook aan de basis lagen van de eerste treffer. Het was nog binnen de minuut dat er aan Flakkeezijde balverlies werd geleden. Delano van der Velde gaf een pass op maat aan Welsey Meuldijk, waarna deze de bal knap over doelman Vinke heen liftte (1-0). Flakkee was volledig overrompeld door deze vroege treffer. Men kwam niet verder dan het 16-meter gebied en passes over grote afstand waren bij voorbaat kansloos door de stevig wind. De ploeg uit de Van Pallandtpolder moest het hebben hervatting uit dode spelmomenten. Een door De Blok genomen corner draaide binnen en werd voor de doellijn met de voeten gekeerd door Hanenberg. Het grootste gevaar kwam in de 17e minuut van Mees Groenendijk die zijn vrije trap via de handen van doelman Hanenberg tot corner zag verwerkt. Aan de andere kant moest Vinke ingrijpen toen de vrije trap van De Waal door Meuldijk met de voet werd getoucheerd. Het gevaarlijkste moment in de eerste helft deed zich voor in de 38e minuut toen een corner door Joost van den Boogert werd getoucheerd waarna Mees Vroege de bal van de doellijn kopte. Na rust bleef Flakkee doelman Robert Vinke achter in de kleedkamer. Hij had last van een beenblessure. Het gevolg was dat Thimo van Dongen plotsklaps thuis moest worden opgehaald. Van Dongen was een aantal dagen eerder verlost van gips vanwege een polsblessure. Flakkee startte overtuigender dan in de eerste helft. De bezoekers werden vooral gevaarlijk via Mels de Blok. De aanvaller kreeg de bal aangespeeld door Mees Vroege maar zijn schot zwaaide af door de wind. Hierna gaf De Blok een pass op Youri Kievit maar zijn schot ging net naast. Kort hierop was het weer De Blok die een goede actie maakte in het strafschopgebied, maar wederom ging het schot langs de buitenkant paal. Toch kwamen de bezoekers langszij, want in de 61e minuut kreeg Mees Groenendijk alle ruimte en zijn schot verdween langs de duikende Hanenberg (1-1). Acht minuten later kwam de thuisclub op voorsprong toen een vrije trap van Joost van den Boogert door de wind werd gegrepen en Thimo van Dongen verraste waarna de bal over de doelman in de touwen verdween (1-2). Wat Flakkee ook probeerde, het team leed zijn tweede nederlaag van deze competitie. 'We hebben onszelf niet beloond, zeker in de tweede helft niet. De eerste helft gingen we over op lange passes maar dat was natuurlijk met die wind niet te doen. We hebben het voorafgaand aan de wedstrijd het er nog zo over gehad. Vervelend voor Thimo dat hij zo'n ongelukkige goal tegen krijgt', aldus Ron van Neck na afloop. John Kleijn was gelukkig met de overwinning. 'Ik hoop dat wij deze lijn voort kunnen zetten. We kwamen verrassend vroeg op voorsprong. Flakkee is in de eerste helft nauwelijks bij het doel geweest. We stonden defensief goed en ik vond dat wij aanvallend toch beter waren, ondanks dat Flakkee in de tweede helft wat beter uit de startblokken kwam.'