Hans Smit (midden) was hoofdscheidsrechter bij het Europees Kampioenschap Kyokushin karate van de Kyokushin World Federation.
Hans Smit (midden) was hoofdscheidsrechter bij het Europees Kampioenschap Kyokushin karate van de Kyokushin World Federation.

Hans Smit scheidsrechter bij het EK Kyokushin Karate

Algemeen 472 keer gelezen

Middelharnis - Op 25 en 26 oktober j.l. is in Porto, Portugal, het Europees Kampioenschap Kyokushin karate van de Kyokushin World Federation gehouden.

De Nederlandse delegatie bestond uit acht vechters. Van Karateschool Kiyozumi waren onder meer afgereisd de Nederlandse bondscoach Andre van Wezel, wereld- en Europees kampioen Valence Bickel, hoofdscheidsrechter Hans Smit en hoekscheidsrechter Lia Vlietland. De beide dagen werd er hard en veel gevochten in de diverse jeugd-, junior-, senior- en Master Man (+35 jaar) poules en aan het eind van de zaterdag had het Nederlandse team vier Europese titels veroverd, twee tweede plaatsen en een derde plaats. Valence Bickel prolongeerde na een aantal zwaar bevochten partijen haar Europese titel bij de dames tot 60 kg. In december zal zij haar wereldtitel verdedigen in Kazachstan. De jeugd van karateschool Kiyozumi trainen elke maandag en woensdag om 18.30 uur in OBS JC van Gent. Lijkt het jou ook leuk om eens te kijken hoe het er in een dojo aan toe gaat, kom dan eens kijken bij een van onze lessen. De oudere jeugd traint ook op maandag en woensdag vanaf 19:30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant