Op woensdag 6 november 2019 kun je in Muziekgebouw Goeree-Overflakkee kennismaken met de HMD.
Op woensdag 6 november 2019 kun je in Muziekgebouw Goeree-Overflakkee kennismaken met de HMD.

Muziekafdeling havo/vwo Muziek en Dans

Actueel 455 keer gelezen

Is muziek maken of zingen jouw passie en wil je daar later misschien wel je beroep van maken? Dan is de Havo/vwo voor Muziek en Dans in Rotterdam jouw middelbare school!

De havo/vwo voor Muziek en Dans (HMD) is een vooropleiding van Codarts Rotterdam. Met deze kunsthogeschool (conservatorium, dansacademie en circusschool) deelt de HMD een gebouw in het centrum van de stad. Op de HMD zitten zo'n 200 even talentvolle als gedreven meisjes en jongens. Zij volgen hun muziek- of danslessen – die worden gegeven door docenten van Codarts Rotterdam – binnen het normale dagelijkse rooster, zoals ze ook de lessen van de havo- of vwo-vakken volgen.

Met het havo- of vwo-diploma van de HMD word je automatisch toegelaten tot de audities van het conservatorium of de dansacademie van Codarts – de school bereidt elke leerling heel goed voor op haar of zijn auditie.

Tijdens onder meer de maandelijkse voorspeelavonden doen de muziekleerlingen van de HMD podiumervaring op en kunnen ze hun muzikale vorderingen laten horen aan familieleden en vrienden. Bij de voorspeelavonden – waar zowel pop en jazz als klassieke muziek en wereldmuziek aan bod kunnen komen – zijn ook derden welkom.

Kennismaken
Op woensdag 6 november 2019 kun je in Muziekgebouw Goeree-Overflakkee kennismaken met de HMD. Vanaf 15.30 uur: ontvangst met koffie, thee of limonade. Van 16.00 tot 17.00 uur: concert met na afloop meet & greet met leerlingen en docenten van de HMD. Locatie: Diekhuus, Rabobankzaal. Aanmelden via muziek-hmd@codarts.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant