Schot van Pim Grootenboer op weg naar de verdiende 1-1. Keeper David Niepce is kansloos (Foto Peter Prins).

De Jonge Spartaan en Tholense Boys in evenwicht

Actueel 230 keer gelezen

Middelharnis - Na drie nederlagen op rij ontving De Jonge Spartaan zaterdag 19 oktober 2019 Tholense Boys.

In het begin van het duel golfde het spel op en neer. In de 10e minuut was er een snelle combinatie van de gasten over het midden van het veld. Hierdoor kwam Matthijs van Stee vrij voor Johan Kroon en schoot zo de 0-1 in het Spartaanse doel. Een voorzet vanaf rechts van Pim Grootenboer pakte keeper David Niepce voordat Jeroen Geldof gevaarlijk kon worden. De Tholense Boys waren en bleven de bovenliggende partij. Kort voor rust was eigenlijk de enige echte kans voor De Jonge Spartaan waar te nemen. Een snelle ingooi van Juul Peeman bereikte Marc Peeman. Hij gaf een mooie assist op Jeroen Geldof. Deze schoot echter naast.

Zoals wel vaker dit seizoen kwam De Jonge Spartaan na rust een stuk beter voor de dag. Inzet en passie waren aanwezig en mede onder impuls van de beste Spartaan van het veld, Pim Grootenboer, zette de thuisclub aan. Beide teams kregen nog wat kansen en mogelijkheden. Na een schot van Youri Boudou, dat net over de lat scheerde, sorteerde de gewijzigde speelstijl al snel effect. In de 71e minuut werd corner van aanvoerder Gerben Prins door Nick Bronder tegen de paal gekopt. Kort hierna was het wel raak. Een mooie en strakke voorzet van Steven Oosthoek bereikte uitblinker Pim Grootenboer die zijn tegenstander uitkapte en de bal koeltjes in de rechterbenedenhoek schoot(1-1).