Den Bommel wint ondanks slecht spel ruim van De Fendert

Actueel 449 keer gelezen

Den Bommel. Afgelopen zaterdag speelde Den Bommel het thuisduel tegen De Fendert. Anders dan de uitslag doet vermoeden werd het geen appeltje-eitje voor Den Bommel.

Door Piet Bakelaar

Het begin was rommelig van beide kanten. Passes kwamen niet aan en er werd veel balverlies geleden. Het eerste gevaar kwam van Den Bommel toen Johnno Bakker een geplaatste vrije trap in het zijnet schoot. Na tien minuten viel het eerste doelpunt. Een vrije trap van Johnno Bakker kwam in de doelmond. Wesley Bakker en Noël Ploeg gingen beide de lucht in en de bal kwam via de kluts aan de rechterkant bij Leon Breeman. Deze kopte de bal weer in de doelmond waar Wesley Bakker ditmaal de bal wel tegen de touwen kopte en Den Bommel op een 1-0 voorsprong bracht.

Het was Johnno Bakker die in de 27e minuut de bal ontfutselde op de middellijn en er als een haas vandoor ging. Via een tweetje met Thomas Engels kreeg hij de bal op de rand van de 16 weer aangespeeld maar het harde schot verdween over het doel. Drie minuten later schoot Johnno Bakker vanaf links op het doel maar via Rick Boogaard ging de bal corner. De Fendert kroop wat uit zijn schulp. Een diepe bal op Bart Frijters werd door Corné Op 't Hof onschadelijk gemaakt. Bij een diepe bal op Bart Frijters weet Johan Kornet de bal goed af te schermen en gaat de bal achter.

In de 2e helft hanteerde De Fendert meermalen de lange bal en werd Den Bommel in de verdedigende stelling gedwongen. Schoten van Kevin Krijnen en Bart Frijters gingen naast het doel en na een vrije trap van Den Bommel counterde Serge Palings maar greep Patrick Verolme goed in. Bij een weggewerkte corner van Colin van der Wiel schoot Bart Frijters de bal naast. Na 55 minuten leek de gelijkmaker te vallen toen Serge Palings de bal breed gaf aan Niels de Ruiter. Maar een terecht vlagsignaal van Huib Wolfert voorkwam de gelijkmaker. Na een uur was het opnieuw Serge Palings die gevaar stichtte. Hij speelde twee verdedigers uit en schoot vervolgens op doel waar Rick Postma redding bracht en de bal klemvast pakte. Ook een kopbal van Palings werd goed gepakt door Postma. Bij een ingooi schoot Kevin Krijnen maar net voorlangs en een kopbal van Serge Palings ging over. En als je dan zelf niet scoort dan doet de tegenpartij het wel. Een vrij trap vanaf een meter of 28 werd door Johnno Bakker onhoudbaar in de hoek geschoten en bracht daarmee zijn ploeg op een 2-0 voorsprong.

Niels de Ruiter wilde een actie naar binnen maken maar Corné Op 't Hof tikte de bal goed weg. Met nog vijf minuten op de klok pikte Johnno Bakker een verre uittrap van Rick Postma goed op. Hij plaatste de bal breed op zijn, goed meegelopen, broer Wesley die simpel de 3-0 op het scorebord schoot. Trainer Dennis van Gils was tevreden met het resultaat. 'Voetballend klopte het niet vandaag. Er werd te veel balverlies geleden en we werden in de 2e helft terug gedrongen op onze eigen helft. We hadden moeite met de lange bal die De Fendert speelde en konden dit voetballend niet oplossen. Maar ook slechte wedstrijden moet je winnen en door de winst stijgen we vandaag naar een gedeelde 5e plaats '.

Kopduel Leon Breeman, Dave van Eijmeren (6)  en Serge Palings (r).