In elke groep kwam deze schrijfster een leuke gastles verzorgen en werd er gepraat maar ook gezongen over haar boeken.
In elke groep kwam deze schrijfster een leuke gastles verzorgen en werd er gepraat maar ook gezongen over haar boeken.

Bij OBS Ollie B Bommel op reis met Vivian den Hollander

Actueel 404 keer gelezen

Vrijdag 18 oktober werd de kinderboekenweek op OBS Ollie B Bommel spetterend afgesloten. Allereerst waren er 3 leerlingen uit groep 7/8 die de overige leerlingen van de school trakteerden op een mooi voorleesverhaal. Zij zaten alle drie nog in de race om voorleeskampioen te worden en onze school te gaan vertegenwoordigen tijdens de voorleeswedstrijd die binnenkort gehouden gaat worden. Renske kwam als grote winnaar uit de bus!

Rond de klok van 10.00 uur werd niemand minder dan kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander warm welkom geheten door Heer Ollie. Hij vond het een eer dat ze een bezoek kwam brengen aan onze school en overhandigde haar dan ook een goedgevuld Flakkees cadeaupakket. In elke groep kwam deze schrijfster een leuke gastles verzorgen en werd er gepraat maar ook gezongen over haar boeken en het schrijven van verhalen.

Het thema van de kinderboekenweek 'Op reis' kwam op een ludieke manier terug in haar lessen.Het enthousiasme was van het gezicht van de kinderen af te lezen en ook in de hogere groepen hingen de leerlingen aan haar lippen en werden er goede vragen gesteld. Tijdens de boekenmarkt die in de middag werd georganiseerd nam Vivian nog uitgebreid de tijd voor de kinderen en werden er diverse boeken gesigneerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant