Afbeelding

Oude Trekker Club Voorne & Putten maakt een avondrondrit voor hospice Calando in Dirksland

Actueel 1.145 keer gelezen

Hellevoetsluis - Fotograaf Wil van Balen stond vrijdagavond 4 oktober bij een aantal tractoren in Hellevoetsluis. Hij vroeg zich af of de boeren al weer aan het staken waren. Maar nee, ze waren samen voor een goed doel.  

Bij hem was Ruud de Mol die hem vertelde wat er gaande was. "Op de Vestingdagen waren de trekkers groots aanwezig en daar is het idee ontstaan om voor hospice Calando in Dirksland een rondrit te maken. Ze willen graag de tuin opknappen en daar is geld voor nodig. De Oude Trekker Club Voorne & Putten vroeg of men het leuk vond een tocht te maken over Voorne-Putten. En dat deden ze; eerst naar Heenvliet, dan Den Briel, naar Oostvoorne, terug naar Rockanje en via Hellevoetsluis de vesting terug naar de plek waar ze eerst stonden bij de Anthony van Leeuwenhoekweg. Er stonden zo'n 25 tractoren. Al die mensen hebben inschrijfgeld betaald en al dat geld gaat naar Calando. Er zijn allerlei donaties gedaan en er wordt onderweg geld opgehaald." 

Crista Boertje van de trekkerclub vertelt: "Het seizoen 2019 staat er op, maar nu is er nog een avondrondrit georganiseerd, gekoppeld aan een goed doel. Het idee is ontstaan door de Vestingdagen. Ruud Mol is vrijwilliger bij hospice Calando Dirksland en hij kwam altijd bij ons een bakje doen op het tractorenveld van Oude Trekker Club Voorne & Putten. Die club bestaat uit  vrijwilligers die een eigen oldtimer hebben en elk jaar rondritjes maken."

Foto's Wil van Balen
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant