Pim Grootenboer na een mooie solo de 1-2 achter keeper Ronald van Leeuwen (Foto Peter Prins)

Halsteren ruim langs De Jonge Spartaan

Actueel 277 keer gelezen

Middelharnis - Afgelopen zaterdag kwam het sterke RKSV Halsteren op bezoek op sportpark Spartacus.

De beste kans was in de openingsfase voor de thuisploeg. Stan Melissant snoepte de bal van een verdediger af en ging op het doel van de 42-jarige keeper Ronald van Leeuwen af. Deze keerde zijn inzet bekwaam. Kort hierna leidde een defensieve fout in de Spartaanse verdediging de 0-1 in. Steven van der Spek sneed vanaf links het strafschopgebied in en legde de bal keurig af op de meegelopen Mike de Nijs. De ijverige Norman Leune schoot de bal aan de andere kan net over de lat. Na opnieuw zwak verdedigen door de Jonge Spartaan was er een assist van Mike de Nijs op Roy van Gils. Deze benutte dit buitenkansje feilloos en schoot de 0-2 binnen. De rust werd met 0-2 bereikt en vele dachten dat de tweede helft een formaliteit zou zijn. De rustpauze deed De Jonge Spartaan echter goed en de bezoekers moesten steeds verder terug. Een prachtige solo vanaf rechts bracht Pim Grootenboer alleen voor keeper Van Leeuwen. Met een bekeken schuiver tekende hij voor de 1-2. In de 67e minuut voorkwam keeper Johan Kroon met een uitstekende sliding ver buiten zijn strafschopgebied de 1-3. Het was spits Mike de Nijs die, al dan niet in buitenspelpositie, een kwartier voor tijd de 1-3 op het scorebord bracht. De score liep in de slotfase nog geflatteerd op naar 1-4 door een zuiver buitenspeldoelpunt van Twan van Mechelen.