De kopbal Timo Kroon (9) ging naast.

DVV '09 en Stellendam vinden elk éénmaal het net

Actueel 356 keer gelezen

Dirksland - In een attractieve wedstrijd met twee ploegen die vol voor de winst gingen eindigde de wedstrijd tussen DVV'09 en Stellendam uiteindelijk onbeslist.

Door Piet Bakelaar

Beide ploegen hadden te maken met afwezigen vanwege blessures en schorsingen en dat gaf beide trainers de mogelijkheden enkele jonge spelers in het elftal in te passen. Het eerste kansje was voor DVV'09. Karsbergen stuurde van Bergen diep en zijn voorzet werd door van Gils in de handen van de keeper geschoten. Aan de andere kant was het Nobels die Moerkerk in stelling bracht maar zijn schot verdween in de handen van keeper Hanenberg.

Bij een schot van Meuldijk moest de Jongh lossen maar herstelde zich goed. Wanneer Bron diep wordt gestuurd komt Hanenberg goed uit zijn doel. Bij een vrije trap van Boshoven kopte Meuldijk de bal naast. Een schot uit de 2e lijn van Bron was een prooi voor Hanenberg. Aan de andere kant pakte de Jong een schot van Kooijman knap. Bron nam een diepe bal goed aan op de borst maar zijn schot ging over. Het spel golfde in deze periode over en weer maar tot uitgespeelde kansen kwamen beide ploegen niet. Een schot van Boogert werd geblokt en de afvallende bal werd door Karsbergen in handen van de Jongh geschoten.

DVV'09 kreeg vier corners te nemen maar van Bergen, kopbal Boogert, knap uit de hoek getikt door de Jongh, konden het net niet laten bollen. Van Bergen schoot nog voorlangs en de Waal schoot over en na 45 minuten was het nog 0-0. In de 2e helft kwam DVV'09 wat beter uit de kleedkamer. Van Gils schoot naast en een vrije trap van de Waal ging over. Aan de andere kant gooide Boshoven zich in de baan van het schot van Kroon. Van Gils zijn schot werd geblokt en wanneer de bal vervolgens weer voorkomt kopt hij de bal in handen van de Jongh. Een corner van de Waal werd door Meuldijk in de doelmond gekopt waarna van Gils de bal in het doel kopte (1-0). Met nog een half uur op de klok moest Stellendam op zoek naar de gelijkmaker.

Lang duurde dat niet want drie minuten later kopte de vrijstaande Kroon een vrij trap van Heerschap knap binnen (1-1). Van Bergen is weg aan de linkerkant maar zijn voorzet werd net niet bereikt door van Gils. Een voorzet van Bron werd door Kroon net naast geschoten. Een schot van Moerkerk uit de 2e lijn ging over. Een voorzet van van bergen werd door van Gils in handen van de Jongh geschoten. Een vrij trap van Heerschap werd goed gepakt door Hanenberg. Bij een diep bal kreeg van den Boogert de bal niet onder controle en kan de Jongh de bal simpel pakken. Boshoven begon aan een rush maar loopt de bal uiteindelijk achter. In de laatste minuut werd een schot van Karsbergen geblokt en schoot hij vervolgens over.

Trainer Elwin Buskop van Stellendam was tevreden met het vertoonde spel. 'Voetballend waren wij beter maar konden in de eerste helft het niet afmaken. In de 2e helft creëerden we meer kansen en kwamen we enkele keren voor de keeper maar dan moet je ze wel afmaken. We hebben een jonge ploeg die af en toe nog wat onstuimig is. Het is wel hoe we willen voetballen. Opbouwend vanuit achteruit en proberen te scoren en daar moeten we aan werken'. Trainer John Klein van DVV'09 was teleurgesteld. 'Achteraf gezien een terechte 1-1 maar het vertoonde spel was heel pover, veel balverlies van beide kanten. We komen dan wel op voorsprong maar geven daarna de gelijkmaker te gemakkelijk weg en als je dan in de laatste minuten nog de kans krijgt op de overwinning dat heel teleurstellend.

Peter Moerkerk in gevecht om de bal met Max van Gils (11)