Arjen Littooij, Algemeen Directeur veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Bestuurslid WPFG Rotterdam 2021, krijgt de vlag overhandigd door Larry Collins, President WPFG Federation.
Arjen Littooij, Algemeen Directeur veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Bestuurslid WPFG Rotterdam 2021, krijgt de vlag overhandigd door Larry Collins, President WPFG Federation.

48 medailles voor Nederlandse hulpverleners tijdens World Police & Fire Games

Actueel 412 keer gelezen

Chengdu – "We zien elkaar over 2 jaar in Rotterdam!" Met die woorden werd vandaag de 18e editie van de World Police & Fire Games (WPFG) afgesloten. Meer dan 8.000politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers uit 80 landen hebben in Chengdu (China) 10 dagen lang samen gesport. Onder hen 40 deelnemers uit Nederland, die uitkwamen op 28 sportonderdelen. Zij behaalden in totaal 48 medailles.

Wout Roos, werkzaam bij Brandweer Rotterdam Rijnmond, won maar liefst 3 gouden en 1 zilveren medaille op diverse wielren-onderdelen. "Tijdens de World Police & Fire Games komen al mijn passies samen: wielrennen, mijn werk en het ontmoeten van nieuwe mensen," vertelt Wout Roos. "De sfeer van de WPFG, het samenzijn en het delen van ervaringen met vakgenoten van over de hele wereld is voor mij de grootste winst. Dat ik ook nog eens 4 medailles mee naar Nederland mag nemen is natuurlijk hartstikke mooi." In de hitte van Chengdu (rond de 40ºC) deden de Nederlandse hulpverleners mee aan onderdelen als atletiek, wielrennen, stairrace en de Ultimate Fire Fighter.
 
Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam: "De 18e editie van de World Police & Fire Games was voor Nederland met 48 medailles een groot succes. Dit grootse evenement geeft hulpverleners uit de hele wereld de kans om elkaar in een sportieve omgeving te ontmoeten, ervaringen te delen en contacten te leggen. Ik ben trots op het feit dat Nederland de WPFG in de zomer van 2021 gaat organiseren en wij in Rotterdam meer dan 10.000 hulpverleners vanuit de hele wereld mogen ontvangen."

Op naar Rotterdam 2021
In 2021 komen de World Police & Fire Games voor het eerst in de geschiedenis naar Nederland. Tijdens de sluitingsceremonie van de Spelen in Chengdu werd de vlag vandaag officieel overgedragen aan Arjen Littooij, Algemeen Directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Bestuurslid WPFG Rotterdam 2021. Hij nam de vlag namens Nederland in ontvangst. De WPFG 2021 beginnen over 712 dagen, op 30 juli 2021.

Waar de Games in Chengdu in enorme stadions op grote afstand van elkaar plaatsvonden, zullen de spelen in Rotterdam veel compacter zijn. De meeste onderdelen vinden plaats in of rondom Rotterdam met de openingsceremonie in het Feijenoord Stadion en de sluitingsceremonie in Rotterdam Ahoy.

Huldiging medaillewinnaars 
De medaillewinnaars worden op 4 september gehuldigd op het stadhuis van Rotterdam door burgemeester Ahmed Aboutaleb.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant