Vogeltjes kijken de wijde wereld in. (Foto: Wim Weeda)
Vogeltjes kijken de wijde wereld in. (Foto: Wim Weeda) Foto: wim weeda

Amateurtalenten uit Melissant tonen hun werken in de Melishof

Actueel 975 keer gelezen

Melissant – Fotograaf Wim Weeda, zelf woonachtig in Melissant, loopt al een tijdje rond met de gedachte om amateurtalenten uit zijn eigen dorp voor het voetlicht te plaatsen. En dat gaat nu eindelijk gebeuren. Creatievelingen uit Melissant tonen hun werken in Melishof, van 31 augustus tot 24 oktober.

Door Cora de Boed

Wim Weeda kwam erachter dat er mensen zijn die graag tekenen en schilderen. Maar deze talenten tonen zelden of nooit hun werken aan de buitenwacht. Hij vond acht mensen uit Melissant die meedoen aan de expositie, welke wordt geopend op zaterdag 31 augustus door Niels Snoek, betrokken bij het collectief De Reizende Dichters. De inloop is vanaf 15.00 uur.

Voor de muziek is uitgenodigd Boris Aslanargan. Hij bespeelt de saz, een instrument met zeven snaren, dat de vorm van een peer heeft en heel populair is in Turkije en Griekenland. Het is de eerste keer dat hij op Flakkee speelt. De organisatie is er in ieder geval erg blij mee. Na deze feestelijke ceremonie kunnen belangstellenden onder het genot van een hapje en een drankje de kunstwerken bekijken.

De expositie is verder te zien op maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur en op maandagavond, woensdagavond en donderdagavond van 19.30 tot 22,30 uur. De toegang op genoemde dagen is geheel gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant