Tim Mackloet (links) neemt namens DBGC de eerste DVV-cup in ontvangst van DVV'09 -voorzitter Rob van Gils (Foto: Fred Götzenberger).

DBGC winnaar van de eerste DVV '09- Cup

Actueel 478 keer gelezen

Dirksland – Het eiland is een voetbaltoernooi rijker. Wat de bedoeling was als oefenwedstrijd werd een minitoernooi van 4 clubs: DVV '09, DBGC, Flakkee en De Jonge Spartaan.

Afgelopen zaterdag vond de finale en de strijd om de 3e en vierde plek plaats. Uit de wedstrijden eerder in die week, was duidelijk wie de semi-finale en wie de finale mochten spelen. Flakkee en DBGC speelden tegen elkaar waarbij de Oude-Tongenaren met 4-2 wisten te winnen. Thuisclub DVV '09 kwam uit tegen De Jonge Spartaan en wist zich met een 3-0 winst te plaatsen voor de finale. De finale leek een eenvoudige overwinning op te leveren voor DBGC. Na een 1-0 achterstand, door een vroege treffer van Rolf van Putten, was het de voormalige aanvaller van DVV '09, Ramon de Man die het voortouw nam voor de bezoekers. Twee minuten na de fraaie openingstreffer maakte hij de 1-1. In de 14e minuut schoot hij een voorzet van Joery van Boshoven fraai binnen (1-2) en via een fraaie stift over de uitlopende doelman Hanenberg werd het 1-3. Toch kwam DVV '09 fraai terug, toen het vlak voor rust 2-3 werd door een fraai genomen vrije trap van Wesley Meuldijk. In de tweede helft was het wederom Meuldijk die, via een strafschop, zijn ploeg naast DBGC bracht. Na 90 minuten was dit ook de eindstand en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Deze werden beter genomen door DBGC en zo pakte de zij de eerste DVV-Cup. De strijd om de derde plaats ging tussen Flakkee en De Jonge Spartaan waarbij laatstgenoemde ploeg zich de sterkste toonde (2-3).