Detail van het Van Vulpen orgel van de Dorpskerk te Ouddorp
Detail van het Van Vulpen orgel van de Dorpskerk te Ouddorp Foto: Picasa

Orgelconcert Hervormde Gemeente Ouddorp op donderdag 22 augustus om 20.00 uur

Actueel 465 keer gelezen

Ouddorp - Donderdag 22 augustus om 20.00 uur zal de heer Floris van Gils (*1996) geboren en getogen op Goeree-Overflakkee een orgelconcert geven op het Van Vulpen orgel van de Dorpskerk te Ouddorp. Hij zal o.a. een aantal werken spelen van Johann Sebastian Bach (1685-1750) en van Frans List (1811-1886).

Floris van Gils heeft vanaf jonge leeftijd orgelles van Paul Kieviet te Middelharnis/Sommelsdijk ontvangen. Sinds 2015 studeert hij hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Floris heeft het bijvak piano afgerond bij Wim Voogd. Momenteel volgt hij de bijvakken zang en klavecimbel bij respectievelijk Kees-Jan de Koning en Siebe Henstra. Aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam studeert hij kerkmuziek bij Aart Bergwerff, Arie Hoek en Hanna Rijken. Per 1 juli van dit jaar is Floris benoemd tot organist van de oud-katholieke kathedraal Ste. Gertrudis te Utrecht. Floris is als cantor verbonden aan de Protestantse Kerk te Nigtevecht. Naast zijn muzikale activiteiten studeert hij Theologie aan de Vrije Universiteit en de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam, waarin hij dit voorjaar zijn bachelorgraad heeft behaald. De entree bedraagt € 8,00 per persoon vanaf 16 jaar.
Deze zomer is de Dorpskerk t/m 21 september 2019 op zaterdag van 10:00 uur tot 15:30 uur open en wordt er door verschillende predikanten om 11:00 een inloopconcert gegeven. Op 24 augustus a.s. wordt dr. T.E. van Spanje uit Epe en op 31 augustus a.s. ds. C.J. Droger uit Vlaardingen verwacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant