Het college heeft besloten om het vastgestelde subsidiebedrag van € 80.000,- op te hogen naar € 120.000.
Het college heeft besloten om het vastgestelde subsidiebedrag van € 80.000,- op te hogen naar € 120.000.

Subsidiebedrag glasvezel buitengebied verhoogd

Actueel 570 keer gelezen

Tot 22 juli was Glasvezel Buitenaf bezig met haar vraagbundelingscampagne om te komen tot snel internet in het buitengebied van de gemeente Goeree-Overflakkee en de kernen Achthuizen, Den Bommel en Stad aan 't Haringvliet. Het is de bedoeling van Glasvezel Buitenaf om het buitengebied en de genoemde kernen te voorzien van glasvezel.

De gemeente Goeree-Overflakkee vindt snel internet belangrijk voor ondernemers en particulieren. Door het verglazen van het buitengebied verbetert de digitale bereikbaarheid en daarmee het ondernemersklimaat. De komende periode zullen Glasvezel Buitenaf en de gemeente Goeree-Overflakkee, vanuit haar publiekrechtelijke verantwoordelijkheid, afspraken maken en vastleggen in een overeenkomst.

Verhogen subsidiebedrag
Het college van burgemeester en wethouders heeft zich voorgenomen om een subsidiebedrag beschikbaar te stellen aan inwoners en ondernemers in het buitengebied die gebruik maken van het aanbod om glasvezel aan te laten leggen. Om een positieve stimulans te geven aan dit traject heeft het college in haar vergadering van 16 juli besloten om het (bij een eerder traject) vastgestelde subsidiebedrag van € 80.000,- op te hogen naar € 120.000,-.

De subsidie is onder voorbehoud van het behalen van het minimale deelnemerspercentage van 45%.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant