Menukaart café 'Nu 't Moment' op z'n Flakkees | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Esther van den Berg heeft samen met haar collega Ilona bedacht dat er een menukaart in het Flakkees moest komen. Daarop staan onder meer broadjes, eiers, geroasterd broad en hete slurper.
Esther van den Berg heeft samen met haar collega Ilona bedacht dat er een menukaart in het Flakkees moest komen. Daarop staan onder meer broadjes, eiers, geroasterd broad en hete slurper. (Foto: )

Menukaart café 'Nu 't Moment' op z'n Flakkees

  •   767 keer gelezen   Actueel

Sommelsdijk - Esther van den Berg van Nu 't Moment heeft voor haar grand café een wel heel bijzondere Woensdag Menukaart. Die staat namelijk in het Flakkees. Voor de echte Flakkeeënaar is dit een aangename verrassing. Voor degene die het dialect niet machtig is, staat er een vertaling bij de verschillende consumpties.

Tekst en foto: Nick Ehbel

Op die kaart staan o.a. 'broadjes', 'eiers' en 'geroasterd broad'. Verder broadje kazuh, - gezongd, - tenien, - fileej en - geroakte zallum. De Flakkeeënaar weet wat er mee bedoeld wordt. Eronder staat steeds de vertaling: broodje kaas, - gezond, - tonijn, - filet americain en - zalm. Met de dranken heeft Esther dat ook gedaan. Zo is er wien, kouwe slurpers, bierties, lekkere bakkies en bie 't bakkie.

Esther heeft dit bedacht samen met Ilona, die ook bij Nu 't Moment werkt. Op de vraag hoe ze aan dit idee gekomen is, antwoordt Esther: "We hebben het er zo maar eens over gehad en zo is dat idee ontstaan. Eigenlijk kwam het heel spontaan op. Het hoort ook wel bij zo'n oud pandje, met zijn geschiedenis met Sommelsdijk."

Zij vervolgt: "Het idee hebben we verder uitgewerkt door te beginnen met de keuze van de broodjes. Dat was een heel ding en daarna zijn we de Flakkeese vertaling gaan doen. Na het bepalen van de tekst is de kaart ontworpen door mijn schoondochter Shaniqua die grafisch ontwerper is."

Vorige week woensdag, tijdens de weekmarkt, was het de eerste keer dat de kaart getoond werd en de gasten reageerden er positief op. Ze vonden het een leuk idee. Die eerste keer zijn er soepen verkocht, uitsmijters, broodje filet, broodje gezond en tosti's. Uw verslaggever was benieuwd naar de soep. Zijn reactie: "Soep zoals oma die maakte. Met groenten, vermicelli, veel vlees en veel balletjes. Heerlijke dikke boterhammen, bruin, maïs en wit met lekkere kruidenboter. Een complete maaltijd voor een redelijke prijs. Buutegeweun!"

Bierkaart
De kroeg heeft ook een uitgebreide Bierkaart met daarop veel speciaal bieren. Elk seizoen is er een speciaal bier op de tap. En voor de kenner: bij elk bier is een bijbehorend glas.

Activiteiten
Nu 't Moment is op woensdag tijdens de weekmarkt geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag 23 augustus, tijdens de Holle Bolle middag- en avondmarkt, is er bij Nu 't Moment een groot terras met een mobiele tap en zelfgemaakte saté. Tijdens die dag heeft Esther speciale Holle Bolle aanbiedingen: broad mit kazuh, draoge worste bie de borl en kruudplaetjes bie 't bakkie.

Volg Nu 't Moment op facebook.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>