Emma van de Hul (rechts) samen met haar instructeur Jacques van Roosmalen en het bij de zwarte band bijbehorende diploma.
Emma van de Hul (rechts) samen met haar instructeur Jacques van Roosmalen en het bij de zwarte band bijbehorende diploma.

Emma van de Hul behaalt zwarte band karate

Actueel 620 keer gelezen

Middelharnis - Emma van de Hul behaalde onlangs haar zwarte band Kyokushinkai Karate en dat is voor een 17-jarige een bijzondere prestatie.

Op 1 en 7 juli stonden in een goede samenwerking tussen de scholen Muchin van Shihan Henk Gerhards en Kyokushin Hoogvliet van Shihan Ron Noordman examens op het programma. Van Budokai Senshi namen Marielle Kom (1e Kyu) en Emma v/d Hul (Shodan) deel aan het examen. Beiden zitten in het wedstrijdteam Kata en Van de Hul zit daarnaast ook nog eens in het wedstrijdteam Kumite. Het eerste deel was een technisch examen waarin Kihon (basis), Ido Geiko (Kihon in beweging), Kata (stijlvorm) en ook theorie examens moesten worden gedaan. Hun maandenlange voorbereiding kwam hiervoor uitstekend van pas want beidn slaagde voor dit eerste onderdeel met hele mooie cijfers. Bij het 2e deel stond conditie, kracht, breken en randori (vrij vechten) op het programma.

Naast dat zij alle conditie en krachttesten goed volhielden braken ze meerdere planken waarvan 3 planken (ruim 6 cm hout) in 1 techniek. Daarna vocht Marielle ruim 30 partijen zonder protectie tegenover grotendeels grotere en ervaren tegenstanders en deed Emma er nog 6 meer met 36 partijen. Beide dames kregen veel lof voor hun uitvoering. Marielle is hiermee op 1 stap van haar zwarte band gekomen en Emma behaalde met haar slechts 17 jaar haar zwarte band.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant