Fam. V.d. Valk: afscheid en onderscheiding | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Twee scheidende directeuren van woningbouwverenigingen. Simon van Nieuwaal schonk Gert-Jan van der Valk het symbool van rust: de luie stoel.
Twee scheidende directeuren van woningbouwverenigingen. Simon van Nieuwaal schonk Gert-Jan van der Valk het symbool van rust: de luie stoel. (Foto: )

Fam. V.d. Valk: afscheid en onderscheiding

  •   147 keer gelezen   Actueel

Middelharnis-Lovende woorden alom bij het afscheid van Gert-Jan van der Valk, directeur-bestuurder van FidesWonen. Het hoogtepunt kwam aan het eind: een koninklijke onderscheiding voor Gert-Jans echtgenote, Poula.

Door Henk Blanke

Op 1 maart 2012 werd Gert-Jan van der Valk benoemd tot directeur van FidesWonen, tot stand gekomen door de fusie van de woningbouwverenigingen in Den Bommel, Dirksland en Sommelsdijk. Vorm en inhoud geven aan deze nieuwe organisatie was een hele klus. Maar hij klaarde die tot ieders tevredenheid. De sprekers op zijn afscheid, vorige week, schetsten zijn eigenschappen die aan dit succes ten grondslag hebben gelegen. Gert-Jan was de verbindende factoor in de organisatie. Hij wist de competenties van zijn medewerkers in positieve zin naar boven te halen. Alles in het belang van de organisatie. Daarnaast droeg zijn sociale bewogenheid zorg voor de opdracht van de woningcorporatie: het realiseren van goede, betaalbare woningen voor zijn huurders. En dat realiseerde hij in het woud van wet- en regelgeving, waarin hij handig manoeuvreerde. Samenwerking stond hoog in zijn vaandel. Reden waarom tot volle tevredenheid van alle partijen beslissingen to stand kwamen.
Op 1 juli fuseerden de vier woningbouwverenigingen op het eiland. Een operatie waar Gert-Jan vanaf het begin van de onderhandelingen, in maart 2016, alle genoemde kwaliteiten heeft aangewend om dat tot een goed einde te brengen.

Sociaal bewogen.
Gert-Jan en zijn vrouw Poula zijn sociaal zeer bewogen mensen. Als cadeau vroeg hij dan ook geld voor de Stichting Sport for Others van Woord en Daad. Alle bijdragen komen ten goede aan de kindslaven op Haïti. Zelf levert hij ook een enorme inspanning daarvoor. Op 21 september gaat hij op zijn racefiets de Mont Ventoux beklimmen. Hij heeft daarvoor een sponsoractie op touw gezet met uiteraard hetzelfde doel. (Bijdragen kunt u overmaken op www.sportforothers.com/deelnemers/gert-jan-van-der-valk267).
Burgemeester Ada Grootenboer was de laatste spreker in de rij. Zij richtte zich tot ieders verbazing tot Poula van der Valk. Het ongelooflijk vele vrijwilligers werk, dat zij, naast de zorg voor haar gezin, verrichtte is niet onopgemerkt gebleven. Daarom kon de burgemeester mededelen, dat het de koning behaagd heeft haar te benoemen tot lid in de orde van Oranje Nassau. Een mooiere beloning voor deze belangeloze inzet kan je je niet indenken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>