Pensioen Jaap van Heest na 50 jaar Maaskant | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Jaap van Heest op de voor hem zo vertrouwde werkplek.
Jaap van Heest op de voor hem zo vertrouwde werkplek. (Foto: )

Pensioen Jaap van Heest na 50 jaar Maaskant

  •   96 keer gelezen   Actueel

Goedereede- Als het bedrijf goed is voor jou, ben jij het voor het bedrijf. Deze wisselwerking is het geheim achter het 50-jarig jubileum van Jaap van Heest bij Maaskant Shipyards.

Door Henk Blanke
De meeste mensen beginnen bij een bedrijf als ze hun school hebben afgemaakt. Dat was niet het geval bij Jaap van. Al tijdens zijn l.t.s. periode werkte hij in de schoolvakanties bij Maaskant. Hij was hevig geïnteresseerd in alles wat daar gemaakt werd. Jaap hield zich bezig met metaaldraaien. Toen hij in 1969, met l.t.s. diploma, het bedrijf binnen kwam, had hij al wat praktijkervaring opgedaan.

Allround vakman
Jaap begon dus als metaaldraaier in de vestiging Bruinisse. Na twee jaar werd hij overgeplaatst naar Stellendam. Daar leerde hij het vak tot in de puntjes. De schuifmaat en de micrometer waren in die tijd de voornaamste meetinstrumenten. Na enig jaren maakte hij de overstrap naar de kerntaak van het bedrijf: het repareren en assembleren van schepen, met name vissersschepen. De casco's kwamen van elders en de werknemers van Maaskant zorgden voor de afbouw.

Begin jaren zestig werden ook de Deltawerken uitgevoerd. De machines en vaartuigen die daarbij gebruikt werden, kregen hun onderhoud en reparaties bij Maaskant. Jaap leverde daar uiteraard zijn bijdrage aan.

Groot geworden in het bedrijf
Jaap leerde niet van allerlei cursussen, ook al ging hij die, als het beslist noodzakelijk was niet uit de weg. Maar de praktijk maakte hem een belangrijke schakel in het bedrijf. Hij had gevoel voor, inzicht in en kennis van zaken van alle werkzaamheden. Dat maakte hem onmisbaar. Ook het bederijf onderkende dat. Daardoor werd hij in 1980 voorman. Met als tussenstap assistent-bedrijfsleider werd hij in 2000 benoemd tot bedrijfsleider. De laatste jaren houdt Jaap zich bezig met het voorbereiden en begeleiden van allerelei reparatieprojecten.
Maaskant Shipyards bestaat 70 jaar. Jaap van Heest heeft 50 jaar bijgedragen aan de groei en de kwaliteit van het bedrijf. Daarbij heeft hij veel medewerking en waardering gehad van collega's en leiding. Het bedrijf voelt als een warme jas en is een stukje van hem geworden. Jaap is 66 en zijn pensioengerechtigde leeftijd, waarvan hij gebruik gaat maken, valt precies samen met zijn 50-jarig jubileum. Een, vooral voor deze tijd, unieke mijlpaal.
Maaskant Shipyards laat dat uiteraard niet zomaar voorbijgaan en wil dit boegbeeld van bedrijfstrouw op 13 juli een onvergetelijke dag bezorgen. En dan? Een diep gat? Jaap is er nogal laconiek over. Nee, hij heeft voldoende omhanden om zijn welverdiende vrije tijd te vullen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>