De burgemeester verraste Poula tijdens de receptie waar zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  (Foto: v Vossen)
De burgemeester verraste Poula tijdens de receptie waar zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: v Vossen) Foto: Wim van Vossen

Poula van der Valk-Robijn Koninklijk onderscheiden

Actueel 228 keer gelezen

Sommelsdijk - Donderdag 4 juli ontving Poula van der Valk-Robijn een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. De burgemeester reikte de onderscheiding uit in De Staver in Sommelsdijk. Tijdens het afscheid van Gert-Jan van der Valk bij FidesWonen, werd zijn echtgenote Poula verrast door haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zowel Poula als haar echtgenoot Gert-Jan sloten een periode af van hun actieve werkzame leven. Gert-Jan nam afscheid bij FidesWonen en Poula nam afscheid van een intensieve periode als vrijwilligster voor diverse instanties.
Poula van der Valk is sinds 1986 vrijwilligster in hart en nieren. Zo was ze 18 jaar werkzaam voor de Evangelische omroep, waar zij de notulen verzorgde van de regiogroep en meewerkte aan regionale projecten. Daarnaast was zij sinds 2009 voorzitter van de Diaconale werkgroep voor de Hervormde Gemeente in Oude-Tonge.

Sinds 1993 was Poula collectant voor de Nierstichting, de Hartstichting en het KWF. Daarnaast was zij 10 jaar bestuurslid van Christelijke Basisschool De Bron, waar zij ook EHBO-lessen gaf. Naast deze werkzaamheden vervulde zij vijf jaar de functie van voorzitter van de vrouwenvereniging van de Hervormde Gemeente Oude-Tonge.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant