De vertegenwoordigers van de 27 partijen die de zorgcontracten ondertekenden pasten net op de foto.
De vertegenwoordigers van de 27 partijen die de zorgcontracten ondertekenden pasten net op de foto.

Ondertekening zorgcontracten door 27 partijen

Actueel 333 keer gelezen

Middelharnis- Een feestje moest het worden. Daarom werd er bij binnenkomst in het Rondeel door bode Jos koffie met gebak geserveerd. Reden: de ondertekening van zorgcontracten door 27 partijen.

Door Henk Blanke

De gemeente heeft in de afgelopen jaren veel extra taken op haar bordje gekregen. Daarvan zijn de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de Jeugdwet en de wet Hulp bij het huishouden wel de bekendste. In deze wetten worden juist die zaken geregeld waar een deel van de inwoners van Goeree-Overflakkee direct mee te maken hebben.

Maar liefst 27 partijen
'Het is niet niks om 27 partijen bij elkaar te brengen', betoogde wethouder Berend-Jan Bruggeman in zijn toespraak. Maar met de inspanningen van zijn ambtenaren en een externe adviseur is het gelukt. Voor het aanzienlijke bedrag van 30 miljoen euro is zorg voor de komende vier en een half jaar ingekocht. Daarbij moest en wilde de gemeente zich zo veel mogelijk houden aan de landelijke richtlijnen. Dit om én uniformiteit te bewerkstelligen én de administratieve lasten zo laag mogelijk te houden.

Door de hoogte van het bedrag moest alles Europees worden aanbesteed. Alle inschrijvers werden gescreend en dat resulteerde in het feit, dat de 27 partijen die vorige week hun handtekening zetten onder het contract. Veertien ervan waren bestaande aanbieders. Met 13 gaat de gemeente voor het eerst in zee. 'Wel heel spannend', liet de wethouder weten. Want: Goeree-Overflakkee is een zorgeiland. Geld mag niet de enige leidraad zijn voor de keuzes. Kwaliteit en zorgnabijheid zijn ook zeer belangrijke factoren. Daarnaast moet de cliënt keuzemogelijkheden hebben om die zorg op maat te krijgen waar hij of zij recht op heeft. Met al deze partijen moet dit gewaarborgd zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant