'English Summer School Experience' op de RGO - doe mee! | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Tijdens deze dagen worden leerlingen in de leeftijd van 8-16 jaar ondergedompeld in de Engelse taal en verbeteren zij hun Engels op een praktische en actieve manier.
Tijdens deze dagen worden leerlingen in de leeftijd van 8-16 jaar ondergedompeld in de Engelse taal en verbeteren zij hun Engels op een praktische en actieve manier. (Foto: )

'English Summer School Experience' op de RGO - doe mee!

  •   228 keer gelezen   Actueel

Middelharnis - Samen met Anglia organiseert de RGO ook dit jaar weer een Summer School: The English Experience. Tijdens deze dagen worden leerlingen in de leeftijd van 8-16 jaar ondergedompeld in de Engelse taal en verbeteren zij hun Engels op een praktische en actieve manier.

In de ochtend werken de leerlingen op hun eigen niveau met materiaal dat ontwikkeld is door English Academy en Anglia. Er is aandacht voor lezen en schrijven, maar de nadruk ligt op luisteren en spreken.
Tijdens deze driedaagse zomerschool worden de leerlingen uitgedaagd om de hele dag Engels te spreken! Na de lunch is het tijd voor sport en spel en wordt er in kleine groepen gewerkt aan een project.

Meerwaarde
Ian Kievit, normaal gesproken werkzaam als docent Engels op de RGO, was vorig jaar ook docent van de Summer School. Hij vertelt wat de meerwaarde is van deze 3 dagen voor de deelnemers.
"Je bent echt op een andere manier bezig met Engels. Er wordt veel meer gewerkt met het leren door middel van spelletjes. De leerlingen worden echt ondergedompeld in de taal. Het is ook heel fijn dat leerlingen in kleinere groepen kunnen werken. Hierdoor werk je constant samen met de hele klas en is er veel ruimte om vragen te stellen aan elkaar. Voor mij is de meerwaarde dan ook dat ik de leerlingen extra goed kan begeleiden, omdat we met een relatief kleine groep zijn. Daarnaast is het ook superleuk om het enthousiasme van de leerlingen terug te zien in hun werk en in de activiteiten die we doen."

Denken in het Engels
Linde, nu leerling van een havo 2 klas op de RGO, heeft vorige zomer deelgenomen aan de Summer School. Zij vertelt waarom deze 3 dagen zo leuk en waardevol zijn geweest voor haar.
"In de vakantie 3 dagen naar school gaan was eigenlijk heel leuk", begint Linde enthousiast. "Ik heb in die dagen in een heel korte tijd zoveel vooruitgang gemaakt in het spreken en het makkelijker gebruiken van de Engelse taal. Daardoor ben ik er een stuk beter in geworden. Maar daarnaast was het gewoon heel erg leuk en leerzaam. Alles gebeurde in het Engels, of het nu een sportwedstrijd was of een presentatie voorbereiden. Je mocht geen Nederlands spreken. Daar leer je zoveel van! Ik merkte na een dag dat ik zelfs in het Engels begon te denken en niet meer in het Nederlands."
Linde voegt toe dat ze thuis ook vaak Engels spreken. Gewoon, omdat dit heel veel helpt om de taal beter te leren.
Docent Ian herkent het enthousiasme waarmee Linde vertelt. "De leerlingen zijn echt heel erg gemotiveerd. De bedoeling is immers dat ze intensief aan de slag gaan met het Engels. Dat gaat vooral spelenderwijs en met verschillende activiteiten, wat ervoor zorgt dat ze gemotiveerd en geboeid blijven. Er zit dus ook veel variatie in het programma. Zo hebben we vorig jaar gewerkt aan een project over een land, de leerlingen moesten hiervoor informatie opzoeken en zelf een presentatie voorbereiden. Tussen het werken aan het project door hebben we allerlei andere activiteiten gedaan. De leerlingen hebben bijvoorbeeld een middag gerugbyd en buitenspelletjes gedaan."
Linde vult aan: "Ik vond het sporten erg leuk, je kreeg tijdens de wedstrijd alleen maar les in het Engels. Ook van het voorbereiden en maken van een presentatie in het Engels met je groepje heb ik heel veel geleerd."
Ook docent Ian raadt het iedereen aan om als je de kans hebt deel te nemen je hiervoor op te geven. "Je bent op een heel andere manier bezig met de taal. Deze dagen geven je echt een 'boost' als het gaat om het makkelijker gebruiken van het Engels."

Aanmelden
Aanmelden voor de English Summer School Experience kan nog tot 1 juli.
Voor wie: Iedereen van 8 t/m 18 jaar
Meer info en inschrijven: www.englishacademy.info
Contact: bel 0165-235233 of stuur een e-mail naar: summer@englishacademy.info
Wanneer: 27 t/m 29 augustus
Locatie: RGO vwo - havo - mavo, Koningin Julianaweg 54, 3241 XC Middelharnis


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>