Eindpresentatie Muziekcarrousel 'De wijde wereld in' | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
De eindpresentatie , hier in de Grutterswei, werd zes keer opgevoerd in drie dorpskernen.
De eindpresentatie , hier in de Grutterswei, werd zes keer opgevoerd in drie dorpskernen. (Foto: )

Eindpresentatie Muziekcarrousel 'De wijde wereld in'

  •   119 keer gelezen   Actueel

Sinds drie jaar draait 'De Muziekcarrousel' rond op de basisscholen van Goeree Overflakkee. Dit succesvolle muziekprogramma werd speciaal ontworpen voor de groepen 3-4-5 van het basisonderwijs en wordt aangeboden door muziekdocenten die verbonden zijn aan het Muziekgebouw GO. Dit jaar werd de Muziekcarrousel afgesloten met een reeks feestelijke eindpresentaties.

Door Jacquelien Wielaard

De muziekcarrousel staat voor muzieklessen die zo zijn opgebouwd dat naast de algemene muzikale vorming ook kan worden kennisgemaakt met tal van instrumenten. In de loop van het schooljaar krijgen de kinderen per klas ongeveer acht docenten in hun lokaal die hen wegwijs maken in de grondbeginselen van de muziek. Gedurende het jaar leren de kinderen verschillende liedjes, maken ze kennis met een keur aan instrumenten en ontwikkelen ze de basisbeginselen van het musiceren.

Muzikale reis
Het thema van de muzieklessen was dit jaar 'De wijde wereld in'. De kinderen maakten tijdens de lessen een muzikale reis rond de wereld, waarbij ze uit elk werelddeel aansprekende liedjes hebben geleerd. Dit alles kwam nu samen in een sprankelende, unieke voorstelling die, op drie verschillende locaties, bij elkaar zes keer werd uitgevoerd.
'De wijde wereld in' is een aansprekende verhaal, over twee kinderen, Fieke en Arjan, die een verre reis maken en daarbij allerlei muzikale avonturen beleven. Deze voorstelling werd geschreven door harpdocente Ghislaine Voorrecht. Het verhaal werd verteld door Nelleke de Wit en Simon Aantjes.
De docenten uit de Muziekcarrousel vormden het combo op het podium. Zij begeleidden de voorstelling instrumentaal en vocaal. Slagwerk, accordeon, fluit, trompet - en nog veel meer- kwamen voorbij. De kinderen in de zaal waren afwisselend toeschouwer en deelnemer aan de voorstelling door de liedjes te zingen die zij tijdens de lessen hadden geleerd.

'De Wijde Wereld in' werd gepresenteerd door Muziekgebouw Go i.s.m. de scholen van de stichtingen SOPOGO en Kindwijs en een aantal onafhankelijke basisscholen. Een ochtend en middagvoorstelling vond plaats in Dorpstienden Ouddorp, Grutterswei Oude-Tongen en in Melishof Melissant.

Nader kennis maken met Muziekgebouw Go? Het is Juni-Open-Huis-Maand. Gedurende de hele maand juni zijn er openbare lessen en repetities die u kunt bijwonen. Zie voor het overzicht de website muziekgebouwgo.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>