2500 badeenden worden om 11.30 uur te water gelaten voor een race in de Goereese haven. De eerste 10 eenden hebben prijs.
2500 badeenden worden om 11.30 uur te water gelaten voor een race in de Goereese haven. De eerste 10 eenden hebben prijs.

Tweede Badeendenrace tijdens Goereese Portdagen

Actueel 490 keer gelezen

Goedereede - De badeendenrace wordt tijdens de Goereese Portdagen op 15 juni voor de 2e keer georganiseerd door Lions Club Goeree-Overflakkee. 2500 badeenden worden om 11.30 uur te water gelaten in de Goereese haven.

Ieder eendje heeft een uniek nummer dat correspondeert met de 2500 loten die verkocht worden ten bate van vier goede doelen. Met een behulp van een grote brandweerspuit moeten de eenden zo snel mogelijk het andere eind van de haven bereiken. De eerste 10 eenden die het snelst naar de overkant "zwemmen", hebben prijs. De winnende eenden en dus de winnende lotnummers kunnen geldprijzen winnen tot €250!

De goede doelen zijn dit jaar: Stichting Zuidwester, De jeugdafdeling van VV WFB, Fanfare Orkest Vooruit, en de Stichting Portdagen Goeree. De goede doelen hebben zich de afgelopen weken enthousiast ingezet om de loten te verkopen.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. Kenbri Firefighting heeft de brandspuit ter beschikking gesteld en Albert Heijn Ouddorp heeft de huur van de eenden volledig voor zijn rekening genomen. Het is goed te zien dat ondernemers uit de regio veel binding hebben met verenigingen en stichtingen op het Eiland en zich breed maatschappelijk inzetten.

Kom 15 juni kijken om te zien of uw badeend als eerste de finish bereikt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant