Aukje Goedegebuure houdt drie keer per week  spreekuur in de bibliotheek.
Aukje Goedegebuure houdt drie keer per week spreekuur in de bibliotheek.

GOvoorelkaar vult website aan met spreekuur in bibliotheek

Actueel 414 keer gelezen

Middelharnis – De vrijwilligerswebsite govoorelkaar.nl brengt vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk bij elkaar. Sinds april is deze dienst uitgebreid met een fysiek spreekuur in de bibliotheek van Middelharnis waarvoor wethouder Berend Jan Bruggeman vrijdag 17 mei het startsein gaf.

Tekst en foto: Jacquelien Wielaard

De vrijwilligerswebsite Govoorelkaar werd gelanceerd in september 2014 met als doel de verbindende schakel te zijn tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en professionals op Goeree-Overflakkee. Velen hebben inmiddels deze marktplaats voor vrijwilligers gevonden en momenteel staan er zo'n driehonderd aanbieders op de site.

Voor wie zich niet thuis voelt in de digitale wereld of gewoon de voorkeur geeft aan een persoonlijk gesprek is er nu de mogelijkheid om op dinsdag, woensdag of vrijdag het spreekuur te bezoeken in de bibliotheek in Middelharnis. Daar treft men matchmaker Aukje Goedegebuure die behulpzaam is bij het formuleren van vraag en aanbod en informatie verstrekt over alles waar hulpvrager en hulpaanbieder van vrijwilligerswerk behoefte aan hebben.
Aukje is ervaren in het coördineren van vrijwilligerswerk en het begeleiden van vrijwilligers. Ze kijkt mee op de website waar de digitale ontmoetingen plaatsvinden, matches tot stand komen en ze intervenieert als dat nodig blijkt.
Wethouder Berend Jan Bruggeman is verheugd over de extra mogelijkheden die het spreekuur biedt. Hij benadrukte het belang van vrijwilligerswerk voor de samenleving en de meerwaarde van Govoorelkaar als overkoepelend punt waar partijen samenkomen.
Vrijwilligerswerk is er in vele maten en soorten. Voor particulieren en organisaties zowel incidenteel als structureel. 'Vrijwilligerswerk is niet altijd langdurig of zwaar. Een kopje koffie drinken met iemand die teveel alleen is, ook dat is waardevol', aldus de wethouder.
Heeft u iets te bieden of te vragen?Aukje Goedegebuure is aanwezig op dinsdag van 13:00 tot 15:00 uur, woensdag van 09:30 tot 11:30 uur en op vrijdag van 10:00 tot 14:00 uur in de Bibliotheek Kerkepad 11 in Middelharnis.

www.govoorelkaar.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant