Babette van der Wolf won in Assen met de Omloop door het land van Bartje alweer haar tweede wielerklassieker. Foto privé.
Babette van der Wolf won in Assen met de Omloop door het land van Bartje alweer haar tweede wielerklassieker. Foto privé. Foto: Privé

Babette van der Wolf rapste in Omloop Land van Bartje

Actueel 540 keer gelezen

Assen- Babette van der Wolf heeft in het Drentse Assen de Omloop door het land van Bartje voor nieuweling-meisjes op haar naam geschreven. De eerstejaars nieuwelinge uit Oude-Tonge liet in de massasprint achtereenvolgens Cecilia van Zuthem (Hanzerenners Zwolle) uit Zwolle en Fien Masure uit Sint Maria Liede achter zich.

Na krap 15 kilometer viel het peloton (juniores en nieuweling-meisjes) door een valpartij uit elkaar en kwam er een groep van circa twintig rensters, onder wie juniore Rosalie van der Wolf (APB/Pavé '76) met haar zus Babette voorop te zitten. Nadat er nog een grote groep was aangesloten, ging het peloton van circa zestig renster de finale in. Een viertal juniores had de benen genomen, de overgebleven mix van het peloton ging op voor de vijfde plaats. Babette van der Wolf spurtte in het geweld als eerste nieuwelinge naar de overwinning. De renster van Cyclingteam Flakkee, tevens leidster in het nationale Regelmatigheidsklassement bij de nieuweling-meisjes, won eerder in het seizoen in Genemuiden de wielerklassieker Omloop van Noordwest Overijssel. Babette van der Wolf rijdt woensdagavond het DK-Tijdrijden in Zevenhuizen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant