aanvoerder Gerben Prins scoort de beslissende 2-4 (Foto Peter Prins)

De Jonge Spartaan overtuigend langs Rijnmond Hoogvliet Sport

Actueel 310 keer gelezen

Middelharnis - De voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 bracht De Jonge Spartaan naar Hoogvliet. Aldaar trof het nummer 9 van de ranglijst Rijnmond Hoogvliet Sport. Het verschil met het op de 7e plaats staande De Jonge Spartaan bedroeg vooraf slechts één punt.

In het begin van de wedstrijd zakte De Jonge Spartaan wat in en drong de thuisclub ook niet echt aan. Toch was het, na een mooie assist van de opnieuw sterk spelende Tim Driece, Stan Melissant die van afstand met een droog schot van afstand de 0-1 op het scorebord zette. Kort hierna haalde Gerben van der Weele een inzet van Randy Doest van de lijn. Na een klein half uur viel de gelijkmaker. Michael Birnie schoot de bal van afstand langs Ferry de Koning. Een vrije trap van Lorenzo Kranenburg werd vakkundig over de lat getikt door Ferry de Koning. De rust werd met 1-1 bereikt en daarover mochten zeker de gasten niet mopperen. Marc Peeman verving direct na rust de geblesseerd geraakte Koen Vervloed.

De Jonge Spartaan kwam aanmerkelijk beter uit de kleedkamer en begon aan een naar later bleek spetterende tweede helft. Nadat eerst nog een schot van Steven Oosthoek naast ging, was het in de 49e minuut wel raak. Pim Grootenboer stuurde Stan Melissant diep. Deze gaf een fraaie voorzet op Steven Oosthoek , die beheerst de 1-2 in het Hoogvlietse doel schoot. Een mooie combinatie tussen Stan Melissant en Steven Oosthoek leverde even later zelfs de 1-3 op. Dit vormde het startsein voor de thuisclub om massaal naar voren te trekken. Een fraaie vrije trap van Roddy Soares betekende de 2-3.

Hierna raakte Rijnmond Hoogvliet Sport tot 2x toe de paal en haalde aanvoerder Gerben Prins tot twee keer toe de bal van de doellijn. Na 66e minuten profiteerde De Jonge Spartaan van de steeds groter wordende ruimtes op het veld. Na een prachtige diepe bal van Tim Driece kon Gerben Prins op keeper Laurman af en hij scoorde de bevrijdende 2-4. Na een fraaie interceptie scoorde man of the match Gerben Prins in de slotfase zelfs nog de 2-5. Door deze fraaie zege eindigt De Jonge Spartaan zo goed als zeker op een verdienstelijke 6e plaats in de 3e klasse D.