Hilarische optredens van Camarettenfinalisten in Diekhuus | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Zijn optreden maakt duidelijk waarom Cris Verlaan de winnaar is geworden van Camaretten 2018.  (Tekst&foto: Maria Evers)
Zijn optreden maakt duidelijk waarom Cris Verlaan de winnaar is geworden van Camaretten 2018. (Tekst&foto: Maria Evers) (Foto: maria evers)

Hilarische optredens van Camarettenfinalisten in Diekhuus

  •   33 keer gelezen   Actueel

Middelharnis - De programmering van het Diekhuus brengt verrassende en leuke culturele avonden. Zaterdag 18 mei trad Chris Verlaan er op, winnaar van Camaretten 2018. De avond begon met de optredens van drie andere finalisten van dit landelijke festival.

Tekst & foto: Maria Evers

Het theater in de Rabozaal is goed gevuld. En de toeschouwers zijn niet voor niets gekomen. Tot tranen toe wordt er gelachen om de komische, harde en somtijds vervreemdende grappen. Het cabaretduo Waterkonijnen, bestaand uit  Ismail Aghzanay en Muhsin Abdulwahab, geeft het 'witte' publiek een kijkje in het leven en opgroeien in een gastarbeidersgezin. Waar moeder analfabeet is en vader geen emoties toont. De motivatie achter hun optredens is verbinding te creëren. "We zijn allemaal mensen."

Hassan el Rahaui zet een oprechte voorstelling neer waarin hij een kijkje geeft in zijn leven. Lastig mannetje en van meerdere scholen gestuurd komt hij in het speciaal onderwijs terecht. Hij weet aan zijn uitzichtloze situatie te ontsnappen en presenteert zich met praatjes en durf en wint daarmee de sympathie van het publiek met zijn humorvolle verhaal. 

Na de pauze komt winnaar Chris Verlaan het podium op. Zijn schlemielige verschijning alleen al, is genoeg om de mensen aan het lachen te maken. Nog voor hij een woord heeft gezegd, ligt het publiek in een deuk. In zijn voorstelling 'Een man in de maak', vertelt hij over zijn autisme, zijn neurotische leven en de statistische berekeningen voor zijn werk bij de GGD. Hij speelt piano en bespeelt enkele snaarinstrumenten en zingt daarbij tragisch komische teksten.

Zijn optreden maakt duidelijk waarom hij de winnaar is geworden van Camaretten 2018. Het is een fantastische afsluiting van een geweldige avond en het publiek gaat dik tevreden weer naar huis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>