RTM-Stoomfestival van 30 mei t/m 1 juni | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Druk op de ketel, de stoom ontsnapt en de wielen draaien rond… je zit op het goede spoor voor een leuk uitje.
Druk op de ketel, de stoom ontsnapt en de wielen draaien rond… je zit op het goede spoor voor een leuk uitje. (Foto: )

RTM-Stoomfestival van 30 mei t/m 1 juni

  •   180 keer gelezen   Actueel

Druk op de ketel, de stoom ontsnapt en de wielen draaien rond… je zit op het goede spoor voor een leuk uitje tijdens het weekend van Hemelvaart. Tijdens het RTM-stoomfestival 2019 bruist het bij het RTM-museum in Ouddorp van de activiteiten en is er veel uniek trammaterieel rijdend te zien. Ook op Tweede Pinksterdag is er een speciaal evenement gepland. Kom kijken!

Het Stoomfestival 2019 is van 30 mei tot en met 1 juni. Het thema dit jaar is "30 jaar RTM-trammuseum op Goeree". Op de eerste dag van deze driedaagse viert de RTM de Nationale Stoomtreindag en een eigen mijlpaal.

Het museum startte rond deze datum dertig jaar geleden de verhuizing van al het trammaterieel en de rails vanuit Hellevoetsluis naar Ouddorp. Daar werd in het duingebied bij de Brouwersdam een nieuwe remise met museum gebouwd inclusief een complete trambaan van uiteindelijk 10 kilometer.

De tramritten op Hemelvaartsdag beginnen om 10.35 u met een goederentram en vanaf 11.45 u. rijden er frequent stoom- en dieseltrams op het traject naar Scharendijke. De volgende dag, vrijdag 31 mei, rijden de er zeven stoom- en dieseltrams, zodat iedereen zijn favoriete tractiesoort kan beleven.
Het stoomfestival sluit af op zaterdag 1 juni met de Zeeuwse Dieseldag, waarbij de RTM-dieseltrams die op Schouwen tot 1953 en op Goeree tot 1956 hebben gereden in het zonnetje staan. Alle dagen staat het RTM-museum verder vol met stoommachines, een modelbaan (RTM) en is er een kleine spoormarkt. Bijzonder is een stoomtrekker, die compleet met bijbehorende pipo-wagen werkend te bekijken is. Op Middelplaat-haven vertrekt een aantal malen per dag stoomsleepboot Dockyard 3, waarop meegevaren kan worden. De afvaarten sluiten aan op de tramritten en speciale combikaarten zijn verkrijgbaar.

Op Tweede Pinksterdag gaat het om historische vrachtwagens, trekkers, personenwagens en het goederenvervoer per tram. Kijk op www.rtm-ouddorp.nl voor de dienstregelingen en veel meer!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>