Uitreiking Blauwe Vlaggen thuiswedstrijd voor gemeente | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Goeree-Overflakkee mocht maar liefst acht Blauwe Vlaggen, een Groene Wimpel en de Platina QualityCoast Award in ontvangst nemen.
Goeree-Overflakkee mocht maar liefst acht Blauwe Vlaggen, een Groene Wimpel en de Platina QualityCoast Award in ontvangst nemen. (Foto: Sam Fish)

Uitreiking Blauwe Vlaggen thuiswedstrijd voor gemeente

  •   15 keer gelezen   Actueel

Donderdagochtend 9 mei stond Ouddorp Duin in het teken van duurzaamheid. Daar werden rond het middaguur maar de QualityCoast Awards en 181 Blauwe Vlaggen uitgereikt.

Door Sam Fish

Gemeente Goeree-Overflakkee mocht dit jaar de uitreiking van de Blauwe Vlaggen en QualityCoast Awards organiseren en deed dat samen met Stichting Green Destinations. De vlaggen die op het terrein van Ouddorp Duin in top gingen werden op een wel heel speciale manier overhandigd, namelijk per parachutist!

Een goed half uur nadat de 181 Blauwe Vlaggen en Groene Wimpels waren uitgereikt sprong een parachutist boven Ouddorp uit een vliegtuigje en niet veel later landde hij op het afgesproken punt om de QualityCoast vlag en een Blauwe Vlag te overhandigen aan loco-burgemeester en wethouder Tea Both-Verhoeven.

Goeree-Overflakkee
In 2018 mocht Goeree-Overflakkee acht Blauwe Vlaggen en een Groene Wimpel mee naar huis nemen.
En ook dit jaar werden er aardig wat vlaggen in ontvangst genomen. Zo ontving de gemeente de Platina QualityCoast Award en Acht Blauwe Vlaggen, waarvan één met Groene Wimpel.
"Goeree-Overflakkee ontvangt de award vanwege haar uitzonderlijke prestaties op het gebied van duurzaamheid. Het eiland behoudt daarmee haar behaalde status van twee jaar geleden," aldus de jury.
"Een speciaal moment om de Platina QualityCoast Award en acht Blauwe Vlaggen in ontvangst te mogen nemen! Het is een welverdiende beloning voor alle inspanningen van jachthavenbeheerders, watersportverenigingen, ondernemers en medewerkers van de gemeente," laat een trotse Tea Both weten. "Dankzij de gezamenlijke inzet kunnen we bewoners én bezoekers van Goeree-Overflakkee zulke prachtige stranden en mooie jachthavens bieden."

Prijzen
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die elk jaar wordt uitgereikt aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Daarnaast is ook een Groene Wimpel te verdienen. Deze wordt toegekend aan jachthavens die bovenop de internationale criteria ook voldoen aan eisen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Daarnaast kan een gemeente ook de QualityCoast Award winnen. Daarvoor wordt er gekeken naar ruim 100 punten op het gebied van toeristische beleid en beheer, natuur en landschap, milieu en klimaat, cultuur en traditie, maatschappelijk welzijn, bedrijven en gastvrijheid. Een onafhankelijke internationale jury heeft uiteindelijk de doorslaggevende stem en bepaalt aan de hand van juryrapporten welke waardering iedere gemeente gaat krijgen en waarom.

QualityCoast
QualityCoast is 's werelds grootste programma voor duurzaamheid en kwaliteit voor kustgemeenten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>