Uit een voorzet van Gerben Prins glijdt Jordy Frank de 1-0 binnen (Foto Peter Prins).

De Jonge Spartaan wint van GHVV'13 en houdt uitzicht op de zesde plaats

Actueel 415 keer gelezen

Middelharnis - De 24e competitiewedstrijd van het seizoen van De Jonge Spartaan betrof een thuiswedstrijd tegen GHVV'13 uit Heenvliet/Geervliet.

De thuisclub oogde gretiger en begon goed aan het duel. Het was aanvoerder Gerben Prins, die vanaf rechts met een curve de bal prachtig voor het doel bracht en de meegelopen Jordy Frank schoot de bal onder keeper van Trigt in het doel (1-0). Dit was het sein voor de gasten om wat meer druk te zetten en dit resulteerde in mogelijkheden voor Clifford Robinson en Brian van Dam. Uit een corner tikte keeper Ferry de Koning de bal over de lat. Binnen 20 minuten was er opnieuw een mooie Spartaanse aanval te zien voor de ca. 120 toeschouwers. Gerben van der Weele stoomde over links op en gaf de bal voor op Steven Oosthoek. Deze controleerde de bal uitstekend en schoot de bal laag in het doel. Dit betekende een comfortabele 2-0 voorsprong voor De Jonge Spartaan.

Na rust was het een vrije trap van Gerben van der Weel die licht werd getoucheerd door de muur en in het doel verdween (3-0). Onmiddellijk scoorde GHVV'13 een tegentreffer na gerommel in de Spartaanse defensie . De geheel vrijstaande Clifford Robinson kopte de bal over Ferry de Koning in het doel (3-1). Direct aansluitend werd het zelfs 3-2 door Brian van Dam. In deze fase speelde GHVV feller en af en toe met de wind tegen ook beter. Toch bleef de thuisclub redelijk eenvoudig overeind en in de 75e minuut werd een voorzet van Gerben Prins door routinier Norman Leune binnen gewerkt (4-2). Beide ploegen bleven waar mogelijk de aanval zoeken, maar gescoord werd er niet meer.

Door deze zege stijgt de formatie van Hans de Heer van de 10e naar de 7e plaats op de ranglijst. Dit met maar één punt achterstand op nummer zes Rhoon. Met nog 2 wedstrijden te gaan, tegen Rijnmond Hoogvliet Sport en het puntloze Piershil, lijkt een 6e plaats geen onmogelijke opdracht.