Nancy Kroon en Harald Jassoy delen hun interesse in de mythologie; de tragedies van het universele menselijke bestaan.
Nancy Kroon en Harald Jassoy delen hun interesse in de mythologie; de tragedies van het universele menselijke bestaan.

Expositie "Met een vriend" - "Mythes" in "Cent van 't Blad"

Actueel 370 keer gelezen

Goedereede - Op zaterdag 25 mei is van 15.00 tot 19.00 uur de opening van de expositie "Mythes" in de galerie "Cent van 't Blad" aan de Noordzijde Haven 29 te Goedereede. De expositie wordt op een geheel andere manier dan normaal geopend door de voorzitter van de Kunstkijk Hans Lammers en Ivo Teuwe zorgt voor de muzikale omlijsting.

De beide kunstenaars, Nancy Kroon en Harald Jassoy, zijn al jaren met elkaar bevriend en hebben samen voor de kunstenaarsociëteit RAR te Spijkenisse geëxposeerd. Zij delen hun interesse in de mythologie; de tragedies van het universele menselijke bestaan. Beiden zijn op hun eigen wijze met de Griekse mythologie bezig. Wat niet betekent dat b.v. bij Nancy Kroon het altijd letterlijk vertaald wordt, maar vaak in sfeer, vorm en organische mensenvormen te zien is. Harald Jassoy gebruikt graag mythen voor zijn werk, omdat deze de basis vormen voor ons denken in het westen.
De bezoeker zal de werkstukken geordend vinden naar motief. Zo ontstaat er een unieke mogelijkheid tot een dialoog, die de kijker de mogelijkheid tot vergelijking biedt.

Tijdens de opening zal Hans Lammers de beweegredenen en motieven van de beide kunstenaars proberen te achterhalen. Het publiek wordt gevraagd actief daaraan deel te nemen.
De expositie is van 25 mei tot en met 2 juni en maakt onderdeel uit van de Kunstkijk.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant