Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik bezoekt Goeree-Overflakkee | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
V.l.n.r. Piet Breen, Wim van Esch, Berend Jan Bruggeman, Tea Both-Verhoeven, Krijn Kasteleijn en Annie Schreijer-Pierik.
V.l.n.r. Piet Breen, Wim van Esch, Berend Jan Bruggeman, Tea Both-Verhoeven, Krijn Kasteleijn en Annie Schreijer-Pierik. (Foto: Wim van Vossen)

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik bezoekt Goeree-Overflakkee

  •   18 keer gelezen   Actueel

Het college van burgemeester en wethouders ontving op dinsdag 7 mei 2019 Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA). Doel van het werkbezoek aan Goeree-Overflakkee was onder meer het onderhouden en versterken van de contacten met Brussel. Verder stond de middag in het teken van de agrarische sector, een belangrijke economische pijler van het eiland.

Locoburgemeester Daan Markwat heette Annie Schreijer-Pierik van harte welkom in de gemeente Goeree-Overflakkee. Wethouder Tea Both-Verhoeven gaf vervolgens een presentatie over de gemeente en de ontwikkelingen die er spelen. Het gezelschap bezocht daarna de bedrijven Franzen Landbouw uit Dirksland en agrarisch bedrijf Breen uit Goedereede. Voor beide ondernemers was het een kans om ontwikkelingen die momenteel spelen in de agrarische sector te delen met de bestuurders.

Het college van B&W en Annie Schreijer-Pierik zien vooral kansen door samen te werken en verbindingen te leggen, buiten de grenzen van Goeree-Overflakkee. College van B&W: "Europa lijkt ver weg, maar toch is het voor onze gemeente van groot belang om goede contacten met Brussel te hebben. Neem als voorbeeld de sectoren landbouw en visserij. Over deze twee onderwerpen wordt veel in Europa beslist."

Annie Schreijer-Pierik: "Mijn bezoek aan de mooie kernen en bedrijven op Goeree-Overflakkee maakt mij duidelijk: We moeten het platteland leefbaar houden. Een gezonde boerenstand is daarvoor belangrijk. Brussel biedt een helpende hand. Ik wil de gemeente, ondernemers en inwoners van Goeree-Overflakkee graag helpen om alle kansen te benutten die Brussel biedt, zoals subsidies of gunstige leningen. Brussel is dichtbij!"

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>