PvdA GO bezoekt Landddag in Düsseldorf | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Op uitnodiging van de SPD afdeling Bergkamen bracht een afvaardiging van de PvdA afdeling Goeree-Overflakkee een bezoek aan de Landdag.
Op uitnodiging van de SPD afdeling Bergkamen bracht een afvaardiging van de PvdA afdeling Goeree-Overflakkee een bezoek aan de Landdag. (Foto: )

PvdA GO bezoekt Landddag in Düsseldorf

  •   22 keer gelezen   Actueel

Op uitnodiging van de SPD afdeling Bergkamen in het noordelijk deel van het Roergebied bracht een afvaardiging van de PvdA afdeling Goeree-Overflakkee een bezoek aan de Landdag van Noordrijn-Westfalen. De afvaardiging van Goeree-Overflakkee bestond uit 8 personen: JaapWillem Eijkenduijn, Hannie Vermeulen, George Grootens, Frank Boerboom, Jans Hoving, Rietje Koole, Willem Hooijman en Peter Keuker.

Deze uitwisseling is in 2015 tot stand gekomen via plaatselijke politica Brigitte Matiak en Ute Scheunemann. Beide dames verblijven regelmatig op Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee. Via de Duitse televisie en lokale berichtgeving werd hun aandacht getrokken door de ambities van Goeree-Overflakkee op het gebied van duurzaamheid, de ambitie om in 2020 energie neutraal te zijn.

Inmiddels hebben groepen uit Noordrijn-Westfalen reeds tweemaal een bezoek gebracht aan ons eiland. Het eerste bezoek had als thema duurzaamheid en het tweede ging over de strijd tegen het water. Het eerste bezoek van de PvdA aan Bergkamen ging over het sluiten van de kolenmijnen en de transitie naar andere schone vormen van industrie en de beheersing van het oppervlaktewater. Dit tweede bezoek aan Bergkamen bestond hoofdzakelijk aan een bezoek aan de Landdag van Noordrijn-Westfalen.
Op 10 april werd de groep welkom geheten in Werne; een van de 6 voormalige gemeenten, die deel uitmaken van Bergkamen. Burgemeester Schäfer sprak een welkomstwoord waarin hij de nadruk legde op "samen". Hij bedoelde daarmee, dat in Europa steeds meer groepen tegenover elkaar staan. Fractievoorzitter Bernd Schäfer sprak de hoop uit, dat deze uitwisseling tussen beide partijafdelingen nog lang mag voortduren. PvdA fractievoorzitter Jaap Willem Eijkenduijn bedankte vooral de vrijwilligers, die het programma in elkaar hadden gezet en voor een heerlijk ontvangstmaal hadden gezorgd.

Op 11 april vertrok een groep van 22 personen met de trein naar Düsseldorf, waar het parlement van Noordrijn-Westfalen huist. De Landdag van Noordrijn-Westfalen is met 199 afgevaardigden groter dan onze Tweede Kamer met 150 parlementsleden. De deelstaat NRW telt dan ook 18 miljoen inwoners. In de Landdag kon de groep debatten volgen over bibliotheeksluiting op zondag en het plaatsen van windmolens op een minimale afstand van 1050 meter.

Zo'n 1000 bezoekers per dag worden hier in groepen van 30 ontvangen. Na de debatten werd de groep door afgevaardigde Rüdiger Weiss ontvangen in de fractiekamer van SPD. Daar werden discussies gevoerd over de sociaaldemocratie in Europa, over de vergrijzing en over het onderwijs in Duitsland en Nederland. Het bezoek werd afgesloten met een bezoek aan de stad Düsseldorf.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>