Ga in de vakantie op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Goeree-Overflakkee en kom naar het oudste en hipste museum van het eiland.
Ga in de vakantie op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Goeree-Overflakkee en kom naar het oudste en hipste museum van het eiland.

Openstelling Streekmuseum in de vakantieperiode

Actueel 287 keer gelezen

Sommelsdijk – Na de landelijke media aandacht voor de zilveren muntenschat heeft het bestuur van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee besloten de openingstijden in de vakantieperiode te verruimen. Ga in de vakantie op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Goeree-Overflakkee en kom naar het oudste en hipste museum van het eiland.

Kom kijken naar de recent gevonden zilveren muntenschat! Het is de grootst gevonden middeleeuwse muntenschat van Nederland! Vorig jaar was het Streekmuseum Goeree-Overflakkee eveneens landelijk in het nieuws door de Virtual Reality beleving over de watersnood van 1953. Deze beleving is een vast onderdeel van het museum en werd zelfs bekroond met een Gouden Kalf nominatie op het Nederlandse Filmfestival in Utrecht. Maak in het museum ook kennis met het leven op Goeree-Overflakkee rond 1900. Wat deden de mensen? Hoe woonden zij? Welke kleding droegen zij?

Openingstijden
Het museum in de Kerkstraat van Sommelsdijk is dagelijks geopend van dinsdag tot en met zaterdag. In de vakantieperiode doordeweeks vanaf 12:00 uur tot 17:00 uur. Woensdagochtend tijdens de weekmarkt is het museum al geopend vanaf 10:00 uur.
Op zaterdagen is het museum, zoals altijd, geopend vanaf 14:00 uur. Zie www.streekmuseum.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant