Afbeelding

Ketenzorg Boek & Film Taalcafé

Actueel 581 keer gelezen

Geheugenbibliotheek & Spreekuur Ketenzorg dementie

De Geheugenbibliotheek is een speciale boekencollectie in de bibliotheek in Middelharnis en Ouddorp over dementie. De collectie is niet alleen voor mensen die lijden aan (beginnende) dementie, maar ook voor familie, professionals en andere belangstellenden.
Elke maand zet de bibliotheek een boek van de Geheugenbibliotheek in de spotlight:
"Oma, mag ik mijn pop terug?" Van Mark Haayema: Fien gaat elke zondag met haar pop naar oma. Ze doen spelletjes en eten koekjes. De koekjes zijn veel zachter dan bij haar thuis. Oma vergeet veel. Ze vergeet zoveel dat ze op een dag moet verhuizen naar een speciaal huis voor vergeetachtige opa's en oma's. Pop mag bij haar logeren. Maar als oma niet meer weet waar ze Pop heeft gelaten, moet Fien in actie komen. Een aanrader om kinderen te informeren over dementie. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Tevens wordt elke eerste dinsdag van de maand, van 14.00-15.00 uur in Middelharnis, een spreekuur verzorgd door casemanagers van de Ketenzorgdementie waar je terecht kunt met allerlei vragen.
Dinsdag 30 april | tijd 14.00-15.00 uur | toegang gratis

Boek & Film
Deze avond wordt de film naar het boek "Het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap van Guernsy" van Ann Shaffer en Annie Barrows vertoond. De film vertelt het verhaal van Juliet, een jonge schrijfster uit Londen. Bij toeval komt zij in contact met een aantal bewoners van Guernsey, die tijdens de oorlog een leesclub vormden. Er ontspint zich een levendige correspondentie tussen de schrijfster en de eilanders.

Bibliotheek Ouddorp | Woensdag 1 mei | Tijd 19.30 – 21.30 uur | Toegang € 7,50/€ 5,- voor bibliotheekleden

Taalcafé
Woon je al een tijd in Nederland en wil je beter Nederlands leren spreken? Het maakt niet uit wat je niveau is; iedereen kan meedoen.Bij het Taalcafé staat het beter leren spreken voorop, maar natuurlijk ontmoet je ook nieuwe mensen en is het vooral ook heel gezellig.

Bibliotheek Middelharnis | Iedere donderdagmiddag | tijd 13.30 – 15.00 uur | toegang gratisl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant