's Middags was er op het schoolplein een kleedjesmarkt.
's Middags was er op het schoolplein een kleedjesmarkt.

Koningsfeest van de Bosseschool

Actueel 483 keer gelezen

Op vrijdag 12 april werden op veel scholen de koningsspelen gehouden. Ook voor de kinderen van de Bosseschool was een bijzonder feestelijke dag georganiseerd. Op het terrein van 'De Jonge Spartaan' werd aan alle 460 kinderen een fantastisch sportief programma aangeboden. De kleuters kwamen op het hoofdveld o.a. een verkleedrace, parachutebal en drumtastic tegen. Op de ander velden werden vele sportieve clinics verzorgd door diverse sportverenigingen, zoals rugby, atletiek met hordenlopen en speerwerpen, karate en voetbal. Er was ook een onderdeel streetdance.

Op deze morgen werd ook de mini-roparun gehouden. Alle kinderen liepen zoveel mogelijk rondes op een parcours om het sponsorbedrag zo hoog mogelijk te krijgen. Zo ondersteunen de kinderen ook de goede doelen van de roparun. De opbrengst is nog niet bekend, maar in het verleden konden duizenden euro's worden overgemaakt naar het roparunteam van Jura van Zwoll. De Bosseschool deed dit jaar zelfs aan twee acties mee want ook de cakeactie van Rianne Potappel leverde veel geld op. Het is belangrijk om plezier te hebben, maar het is ook belangrijk om je in te zetten voor mensen die hulp en verzorging nodig hebben.

Het werd een fantastische morgen ondanks de wat lage temperaturen. Het was hartverwarmend om het enthousiasme van de kinderen te zien en ook de grote belangstelling van ouders en opa's en oma's. De moeders van de oudercommissie verdienen een heel groot compliment voor het perfect organiseren van deze prachtige koningsspelen. De directeur van de school, Adri Trommel, mocht de spelen openen vanaf het bordes van het gebouw van 'De Jonge Spartaan'. Hij zei dat dit als een koning voelde, maar dat hij dat natuurlijk niet was. "Wel staan er veel koninginnen naast mij, want de moeders van de oudercommissie zijn de koninginnen die dit feest voor de kinderen zo mooi en afwisselend hebben gemaakt". Ook hulde voor VV 'De Jonge Spartaan' voor het ter beschikking stellen van het terrein en de kantine.

's Middags was er op het schoolplein van de Bosseschool een kleedjesmarkt. Kinderen verkochten spulletjes die ze kwijt wilden, het dameskoor 'For Charity' zong prachtige liederen, er was een rad van avontuur en een stand voor koffie, thee en fris. De opbrengst was voor de BosseBieb, het leescentrum van de school. In de Bossebieb, die in samenwerking met de openbare bibliotheek is ingericht, staat heel veel boeken die de kinderen van de school kunnen lenen. De collectie wordt ook regelmatig gewisseld. De BosseBieb wordt helemaal gerund door ouders. Dit druk bezochte evenement was niet alleen erg gezellig, maar leverde ook ruimt € 1000 op. Dat werd mede mogelijk door de vele sponsoren die mooie prijzen ter beschikking stelden. De hoofdprijs was een prachtige stuntfiets ter beschikking gesteld door de familie Smitshoek van de gelijknamige (brom)fietsenzaak in Sommelsdijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant