De rugbyers van Flakkee houden nog steeds zicht op een eventueel kampioenschap.
De rugbyers van Flakkee houden nog steeds zicht op een eventueel kampioenschap.

Rugbyers op een tweede plaats na winst in Breda

Actueel 223 keer gelezen

Middelharnis - Vorige week zondag speelden de rugbyers van Flakkee een cruciaal duel om theoretisch uitzicht te houden op het kampioenschap in de Plate poule van de 4e Klasse Zuid-West.

Uit in Breda kwam de ploeg van coach Van Dijk op achterstand door een dubieuze beslissing van de referee, hij ga een free-kick na een verkeerde inworp bij de line-out, waarna Breda wist te scoren. Vanuit de kick-off was het meteen weer raak voor de thuisploeg, maar dat bleek het keerpunt. Zowel voorwaartsen als driekwarters vonden hun focus en dat leverde na een half uur een try op hoge snelheid van Chiem van Woerkom op na prima spel van Ben Ernest. Omdat Breda slechts één conversie raak schoot en aanvoerder Joost Kastelein die van de RED Combinatie knap bijna vanaf de zijlijn verzilverde was het bij rust 12-7.

Met enkele kleine wijzigingen begon de tweede helft waarin beide teams weer aan elkaar gewaagd waren. Na 12 minuten kreeg Van Woerkom de bal uit een verre paniek kick van Breda, die zocht de ruimte en was met zijn side-steps onhoudbaar voor de verdediging van Breda. Kastelein trapte ook deze conversie raak waarmee de stand 12-14 werd. Breda werd nog gevaarlijk maar de onbetwiste Man of the Match Van Woerkom verrichtte nog een drietal try-saving tackles en geconcentreerd verdedigen van het hele team zorgde uiteindelijk voor de minimale winst van 2 punten en staan daarmee stevig op een 2e plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant