Vleermuisexcursie tussen de verdedigingswerken | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Watervleermuis
Watervleermuis

Vleermuisexcursie tussen de verdedigingswerken

  •   30 keer gelezen   Actueel

Op vrijdag 19 april 2019 organiseert Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis een vleermuisexcursie in de vesting van Hellevoetsluis.

Om 20:00 uur beginnen we met een inleiding over vleermuizen. Wat zijn het voor dieren, welke soorten zijn er en welke soorten kun je ook in de vesting vinden? Aansluitend zal er buiten in de schemering worden gezocht naar deze zoogdieren. Met batdetectoren kunnen ze ook getraceerd worden.

Deze excursie zal worden geleidt door Jan Alewijn Dijkhuizen. Jan Alewijn is aangesloten bij de zoogdier vereniging en verzorgt met regelmaat vleermuisexcursies, hij is dan ook een echte kenner.

Tevens lopen er gidsen mee van Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis die graag vertellen over het militair erfgoed. Sowieso is het in het donker een bijzondere ervaring om over de kustbatterij te lopen. De verlichting is bijzonder en heel kunstig aangelegd. Maar de hoofdmoot van de excursie ligt dus bij het beleven van de wondere wereld van vleermuizen.

Ditmaal dus gebeurt dit tussen het bijzondere militair erfgoed in de vesting van Hellevoetsluis. Er is ook een voormalige kazemat speciaal ingericht voor vleermuizen zodat ze hier in alle rust kunnen overwinteren. Ook dit object zal worden bezocht.

U kunt zich aanmelden via de site www.fronttaal.info. Na inschrijving ontvangt u nadere informatie. De kosten bedragen € 5,00. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen de helft. Donateurs van Stichting Verdedigingswerken betalen eveneens de helft en dus slechts € 2,50.
U kunt ook bellen naar 06 31 25 49 09.

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>