Afbeelding

Integrale yoga voor iedereen!

Actueel 307 keer gelezen

Steeds meer mensen ontdekken dat yoga een uitstekende manier is om rust en tijd voor jezelf te vinden in onze hectische wereld. 'Yoga helpt goed tegen stress' zegt de één en de ander vindt het vooral fijn om te leren ontspannen en zijn of haar lichaam soepel te maken en te houden. Voor yoga hoef  je niet lenig te zijn en je hoeft zeker niet op je hoofd te kunnen staan of je benen in je nek te leggen! Het is een ontspannen manier van bewegen die goed is voor jong en oud en die door iedereen beoefend kan worden. Er zijn verschillende vormen van yoga zoals stoelyoga, yinyoga en integrale yoga.

Het kenmerkende van integrale yoga is de bewustwording die op gang komt als je bezig bent met de houdingen. Door een houding voor te bereiden en na te voelen kun je ontdekken wat jouw lichaam kan en wat er verandert in jezelf als je yoga doet. Door middel van ademoefeningen (pranayama) en meditatie krijg je meer inzicht in jezelf en word je evenwichtiger. De dingen van buitenaf hebben minder invloed op je waardoor je gemakkelijker door het leven gaat.

Allemaal redenen om een keertje mee te doen en te ervaren of yoga bij jou past! De oefeningen worden voorgedaan en uitgelegd en daarom zijn de lessen goed te volgen voor beginners en gevorderden. Voor senioren en mensen met fysieke beperkingen zoals m.s., fibromyalgie, reuma of rugklachten, nek of schouderproblemen is er een speciale groep, de yogaplus. Hier worden de oefeningen aangepast en kun je ook zittend meedoen als staan niet mogelijk is.

Deze yogaplus groep is op woensdagmorgen van 10.30 tot 11.30 uur en op vrijdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur, er zijn op dit moment nog een paar plekjes vrij. 

In de overige groepen is er ook nog ruimte om mee te doen, kijk voor het volledige rooster op de website en meld je meteen aan voor een proefles! 
Yogaschool de Toermalijn, www.praktijkdetoermalijn.nl of bel 0622052693

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant