Namens de gemeente kwam wethouder Berend Jan Bruggeman een bloemetje en een kaart brengen bij het diamanten bruidspaar.  Foto: Sam Fish
Namens de gemeente kwam wethouder Berend Jan Bruggeman een bloemetje en een kaart brengen bij het diamanten bruidspaar. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Diamanten huwelijk voor Jan en Jannie

Actueel 707 keer gelezen

Het enige wat er nodig was om Jan en Janny samen te krijgen was een kapot horloge en een avondje bij de film. Inmiddels is het tijd om hun diamanten huwelijk te vieren met een grote familie.

Door Sam Fish

Jannie (83) werkte toentertijd bij Keuvelaar. "Ik weet nog dat Jan langs kwam met een kapot horloge. We konden het niet zelf repareren, maar moesten het opsturen. Dat zou ongeveer zes weken duren," vertelt ze. "Elke zaterdagavond kwam hij langs bij de juwelier om te vragen of zijn horloge al terug was. Dan bleef hij in het portiekje wachten tot ik klaar was met werken en nam hij me mee naar de film in het verenigingsgebouw van Oude-Tonge. Daar draaide elke zaterdagavond een film, we hadden ons eigen plekje achterin de zaal."

Toen Jan Jannie zag in de juwelier was hij meteen verkocht: "Ik wist meteen dat ik haar vaker wilde zien."
Jannie daarentegen had Jan al eens in het dorp gezien: "Ik vond hem wel een heel leuk ventje. Ik was dus heel blij toen hij de eerste keer op mijn stond te wachten in het portiek van de winkel."
Inmiddels zijn de twee dus alweer zestig jaar getrouwd, hebben ze samen drie kinderen, zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen en gaan ze nog elk jaar met de busreis van de ouderenbond op vakantie. "Zo lang dat nog gaat, blijven we het doen," zegt Jannie. "Dit jaar gaan we naar Duitsland. Is eigenlijk altijd hetzelfde clubje mensen, super gezellig!"

Feest
Afgelopen zaterdag vierde het stel met de hele familie de trouwdag in de grote zaal van het wijkcentrum. "Een mooi versierde zaal, lekker eten. Het was perfect."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant