Wilko Pulleman speelde zijn 350ste wedstrijd voor het eerste team van DBGC.

Nipte overwinning van DBGC op Serooskerke

Actueel 363 keer gelezen

Oude Tonge. DBGC heeft afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning behaald op het bezoek zijnde Serooskerke. Met een doelpunt van Jeroen Sep in de 62e minuut wist het de drie punten op De Koepel te houden.

Door Piet Bakelaar

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Wilko Pulleman gehuldigd voor het feit dat hij al 350 wedstrijden voor eerste elftal van DBGC heeft gespeeld. ' Met een uitstapje van vier jaar naar Nieuwenhoorn en nog een jaar in een lager elftal bij DBGC zou het uiteindelijke aantal zeker de 500 wedstrijden halen', aldus voorzitter René van den Berg die de jubilaris toesprak. Namens DBGC kreeg hij bloemen en een cadeaubon aangeboden en ook zijn kinderen en Serooskerke overhandigde hem bloemen. Wilko Pulleman startte ook deze middag weer in de basis en is nog steeds van grote waarde voor zijn team en DBGC.

Om halfdrie werd er afgetrapt op de Koepel en DBGC had maar een opdracht deze middag winnen. Het was aftasten in het begin en het publiek werd niet getrakteerd op attractief voetbal. Kleine kansjes waren er voor Jeroen Sep maar of het schot werd geblokt of ging naast of de keeper stond een doelpunt in de weg. Een schot van Tim Mackloet in de rechterhoek werd goed gepakt door Jordi Suurmond. Thijs Tromp schoot na een goed loopactie over en aan de andere kant was het Roy Nieuwland die de bal schitterend uit de hoek tikte na een schot van Tiemen Suijk. Jeroen Sep schoot de bal, tussen drie verdedigers, maar net naast. Een diepe bal werd door Mees Koreman in het doel geschoten maar hij deed dat in buitenspelpositie. Jeroen Sep kopte een voorzet van Dimri Vogelaar over en een vrije trap van Maikel Simonse werd goed gepakt door Roy Nieuwland en bij een diepe bal op Aron Wattel kwam Roy Nieuwland goed uit zijn doel.

Direct na rust een kans voor Jeroen Sep maar de goalie wist de bal nog net te beroeren ten koste van een corner. Tim Mackloet zag zijn schot over gaan en na een mooie combinatie tussen Jeroen Sep, Tim Mackloet schoot Yannick Lugthart over. Na een uur spelen kwam Tiemen Suijk oog in oog te staan met Roy Nieuwland maar de goalie pakte de bal voor de voeten van de aanvaller weg. Nog geen minuut later werd een perfecte voorzet van Yannick Lugthart vanaf de rechterkant, aan de linkerkant van het strafschopgebied in een keer op de slof genomen door Jeroen Sep. Jordi Suurmond wist de bal nog wel te beroeren maar het schot was zo hard dat hij een doelpunt niet kon voorkomen (1-0).

Roy Nieuwland wist vervolgens een inzet van Mees Koreman schitterend te pakken. Een schot van Tiemen Suijk werd geblokt door Wilko Pulleman en het schot van Mees Koreman werd vervolgens gepakt door Roy Nieuwland. In de 70 minuut kreeg Serooskerke een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Maikel Simonse schoot de bal door de muur maar Martijn Bakker wist de bal weg te werken. In de 80e minuut gaf Martijn Bakker de bal mee aan Bas Mackloet solerend wist de keeper zijn inzet maar ternauwernood tot corner te verwerken. Het werd pompen of verzuipen voor DBGC na een slotoffensief van Serooskerke. Roy Nieuwland sloeg met twee vuisten een inzet van Maikel Simonse uit de doelmond. Schoten van Roy de Visser en Bjorn Francke gingen over en na 98 minuten waren de punten binnen.

Trainer Wim Nieuwland vond de eerste helft van beide kanten matig. 'In de twee helft hebben we wat omzettingen gedaan en konden we wat meer gevaar stichten. Op basis van de 2e helft waren wij de verdiende winnaar. Het blijft op het einde spannend zeker met al die blessuretijd. Je hoopt dan dat het niet opnieuw fout zal gaan. Gelukkig speelde onze keeper Roy Nieuwland een uitstekende partij en hield ons in de wedstrijd. We stijgen weer en laten de onderste ploegen verder achter ons. Complimenten voor de hele ploeg '.